Auto na polowanie

14 Lut 2007, 20:56

Jestem nowym użytkownikiem forum, chciałbym bardziej doświadczonych kolegów poprosić o radę. Jakie auto kupić do wyjazdów na polowania. Finansowe możliwości to granice 20-30 tys. zł lub 80-110 tys. zł jeśli takie auto byłoby na codzień i na polowania. Rozważam pickupy Nissan, Toyota lub nowe Mitsubishi (ze stałym napędem na 4 koła). Martwi mnie mały prześwit w Mitsubisihi. Co możecie mi doradzić ? Jakie auto i z jakimi napędami ?
marek1
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

15 Lut 2007, 18:51

Witaj.
Na Twoim miejscu kupiłbym coś tańszego tylko do polowań. Jeśli jeździsz sam to samuraj lub vitara w zupełności starczy, jeśli jest Was kilku to polecam auto 4-drzwiowe: Nissan Patrol, Isuzu Trooper lub Land Rover Discovery. Nie wymieniłem Toyoty Land Cruiser, bo do 20tyś bardzo ciężko trafić 4-drzwiówkę. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

16 Lut 2007, 12:51

Ja obstawiałbym jednak Toyotę Hilux... I to w dieslu wolnossącym nie z najnowszych roczników. Pick-Up jest chyba najwygodniejszym autem do polowań. W zimie możesz załadować kupę karmy na pakę i rozwieźć po paśnikach. W sezonie łowieckim ustrzeloną dziczyznę. I jedziesz, a wewnątrz masz czystko (chyba, że błoto na cholewkach wniesiesz)... No i można też atrakcyjnej sąsiadce tapczan z Ikei przywieźć... ;)

A drugie auto do codziennej jazdy.
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

16 Lut 2007, 15:29

Właśnie... zapomniałem o pickupie. :oops:
Oprócz Hilluxa dobry mógłby być Mitsu L200 ale on juz droższy..
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

20 Lut 2007, 00:43

Ja osobiście polecam Range Rovery, są po prostu nie do zajechania! No i oferują różne typy nadwozia!
DFireCrow

25 Lut 2007, 10:53

fourup napisał(a):Ja obstawiałbym jednak Toyotę Hilux... I to w dieslu wolnossącym nie z najnowszych roczników. Pick-Up jest chyba najwygodniejszym autem do polowań. W zimie możesz załadować kupę karmy na pakę i rozwieźć po paśnikach. W sezonie łowieckim ustrzeloną dziczyznę. I jedziesz, a wewnątrz masz czystko (chyba, że błoto na cholewkach wniesiesz)... No i można też atrakcyjnej sąsiadce tapczan z Ikei przywieźć... ;)

A drugie auto do codziennej jazdy.

Toyota Hilux jest niezniszczalna, co udowodniły testy "Top Gear'a" :P :P :P
don't worry be happy :wink:
Leo;))
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota w Rajdzie Dakar - historia startów
    Rajd Dakar nie bierze jeńców. Niedostępny teren, ekstremalne warunki pogodowe oraz walka z czasem i zmęczeniem sprawiają, że tę rywalizację mogą wygrać tylko najtwardsi ludzie i najmocniejszy sprzęt. Zakończona właśnie, ...

27 Lut 2007, 09:15

ja też bym kupił toyotę hilux
pietrzyk
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec