Auto na taksówkę do 20 000zł - Proszę o pomoc!

28 Gru 2010, 20:11

Niejest duża ale na ten samochód więcej niedam... Ponieważ zbieram na nowego Yarisa do mojej firmy
przemekostry
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

28 Gru 2010, 20:13

jasna sprawa ,ale wtedy za bardzo wybrzydzać nie możesz
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Gru 2010, 20:26

czeslaw555 napisał(a):
barol91 napisał(a):Te merole to jest ogłoszenie odnośnie sprowadzania ich zza granicy :wink:

czy to aluzja do mnie ?

yyyy czemu tak myślisz??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2010, 20:29

barol91 napisał(a):Te merole to jest ogłoszenie odnośnie sprowadzania ich zza granicy :wink:

no tak to zrozumiałem :grin:
czeslaw555
Zaawansowany

28 Gru 2010, 21:03

aaa bo Ty też sprowadzasz,nie no spokojnie nic nie mam :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 09:38

aaa OK ,dla jasności :Nie sprowadzam :grin: nie wiem czemu ale jakoś tak ludzie często myślą ,zobacz moją stronę www. kliknij w dole mojego postu ikonę www i będzie wszystko jasne co robię.
czeslaw555
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

29 Gru 2010, 09:49

Na taxi dobre (wygodne,mało awaryjne,przestronne) w tej cenie wydają się też HONDA LEGEND , NISSAN MAXIMA i MITSUBISHI GALANT
rafiramzes
Nowicjusz

Miejscowość: Oleśnica

29 Gru 2010, 12:52

Szkoda że tak daleko mieszkasz bo jest do wzięcia Audi A6 C5 2.5TDI,99rok od mechanika.
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 15:48

przemekostry napisał(a):
kris11kris12 napisał(a):Skoda Octavia 1.9TDI

Skoda? Tym autom już dziękuje na dobry początek. Tak samo jak samochody marki FORD.

Mercedes Benz w124 - dla mnie to już jest zabytek.

Audi A6 - limuzyna, silniki które mnie interesują to 2.5 TDI lub 2.4, 2.6, 2.8 Benzyna + LPG

Co do BMW e39 (e34? kolejny zabytek) jak to jest z nimi. Czy przysłowie "Będziesz miał wydatki" ma coś z nim wspólnego? \

Passat B5 - A z przed liftingu jak jest z ich zawieszeniami?

Co Ty tak wybrzydzasz z tymi zabytkami? Auto ma być chyba twałe, wygodne i stosunkowo niedrogie w częściach, a takie warunki spełniają właśnie "zabytkowe" w124/E34. Aczkolwiek do 20tys dostaniesz też ładne E39 i w220. Co do tego "będziesz miał wydatki" - jak będziesz chciał koniecznie przyoszczędzić na roczniku i kupisz zdezelowanego trupa to tak może być, podobnie w przypadku innych aut. Utrzymanie auta klasy wyższej średniej kosztuje, możesz też kupić Dacie Logan, tylko wtedy musisz się liczyć z tym, że nikt nie obsra takiej taryfy.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Gru 2010, 16:00

Dacia Logan to odpada...

Jeśli BMW to tylko e39...

No ale to mniej więcej jaki rocznik kupic żeby samochód nie stał w warsztacie tylko na postoju i mógł spokojnie podróżowac dużo po Polsce.

barol91 napisał(a):Szkoda że tak daleko mieszkasz bo jest do wzięcia Audi A6 C5 2.5TDI,99rok od mechanika.

Wyjazd po auto mile widziane ;d. Podaj cenę, przebieg, wyposażenie, no i jakieś zdjęcia.
przemekostry
Nowicjusz

29 Gru 2010, 16:07

Za 20tys powinieneś dorwać b. ładne E39 przed liftingiem. Silnik 2.5 170km najoptymalniejszy dla Ciebie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 16:48

przedlifotwa e klasa w dieslu(jeszcze nie cdi). mysle ze bez problemu do 800 tys dobija. zdecydowanie lepiej pasuja na taxi niz e39 :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

29 Gru 2010, 17:32

przemekostry poszło pw.
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2010, 17:40

jiGsaw napisał(a):Za 20tys powinieneś dorwać b. ładne E39 przed liftingiem. Silnik 2.5 170km najoptymalniejszy dla Ciebie.

No powiedzmy że bym się na nie decydował... I teraz takie pytanie, co się często w nich psuję i miej więcej z jakim przebiegiem. No i kilka słów jak do nich z instalacją gazową czy współpracują czy nie. Które lata najlepiej.
przemekostry
Nowicjusz

29 Gru 2010, 20:44

No rok będzie pewnie około 2000. Z częstych dolegliwości to powypalane piksele na desce rozdzielczej/kompie (duży przebieg), trochę gorsze zabezpieczenie antykorozyjne w rejonie tylnej klapy, progów. Poza tym nie ma jakichś typowych przypadłości. Wielowahacz aluminiowy jak wiadomo jest bardziej wrażliwy na polskie drogi, ale dobrze wypada w porównaniu do tego z np. Audi. Jak trafisz na dobrego gazownika i będzie zrobione na odpowiednich gratach to dobrze współpracuje. Jeżeli chodzi o spalanie to od 10.5 benzyny w mieście, w trasie pewnie od 7 - 7.5. Na gazie będzie z 15 - 20% więcej.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika