Auto na taxi do 20tys.

28 Lut 2016, 17:10

Ja nie mówię o Januszowym toku myślenia ale szukałem pewnej rodzinie w DE Mondziaka i w okolicach 7k ojro nie było co oglądać. W końcu dołożyli jeszcze 3k i kupili auto z 2009 roku w średniej wersji wyposażenia. :ok: W Polsce jest tak samo, dużo aut jest z floty co zaniża trochę ceny ale realnie bardzo ciężko kupić poniżej 30k.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Lut 2016, 17:50

Te flotowe auta klasy średniej nie są takie złe - u mnie te Accordy czy Cytryny C5 chodziły po odpowiednio 10tys. i 5tys. zł mniej i nie wyglądy na jakieś zmęczone. Nawet 1,6THP poszło gdzie wyraźnie była opisana usterka silnika :?
Oczywiście najlepiej kupować prosto od jakiejś firmy, a nie przez pośredników. W przypadku BRW gdzie pracuję firma jest właścicielem, a nie bank.
Pod firmą stały Passat B8 i Mondeo mk5 do testów i jednak Ford jest świetny mimo, że opóźniony o 2 lata. Ale to też mój gust.

btw:
Ostatnio widziałem pod biurowcem dwie Audi Q7 nowej generacji o kolorach kawa z mlekiem i grafit (miały być 4szt. ale dwie oddali) Nowe Volvo XC90, które też śmiga po Biłgoraju (czarne, które dziś widziałem) miażdży te klocki stylistycznie ale to tylko mój gust :ok:

Zrobiłbym fotki ale nie wiem czy mogę :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Lut 2016, 18:41

Gdyby tylko zechcieli zamontować większe silniki niż 2.0 w tym XC90 :/ look aż się o to prosi. Jak patrzę na dane techniczne najmocniejszej w stajni wersji hybrydowe to oczami wyobraźni widzę allegro za ~ 2 lata: "piękne szybkie ekonomiczne XC90 hybryda max wersja jedyny taki uszkodzony silnik" :mrgreen: wygląd pozostawia bez komentarza bo jest genialny :oops: jeździ jeden biały po Za-ciu i zawsze jak go widzę to jestem bliski skręcenia sobie karku oglądając się za nim :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Lut 2016, 18:56

dzida napisał(a):Te flotowe auta klasy średniej nie są takie złe
Widomo, "pionki" tymi autami nie jeżdżą ale nie każdemu odpowiada to że np. auto było w kilku miejscach robione po stłuczkach, bo jednak te auta dużo jeżdżą :mrgreen: Znam przypadek Insigni gdzie cały bok był przekasowany, potem porządnie naprawiony a wszystko udokumentowane ale dla dużej liczby Polaków 30 tysięcy to niemała sumka i wolą mieć auto bezwypadkowe :)
Koniu
Forumowicz VIP

28 Lut 2016, 19:30

Samochody po leasingowe/po flotowe w dzisiejszych czasach, to całkiem dobra opcja, a w szczególności te z segmentu D. Praktycznie wszystkie mają pełną dokumentacje serwisową do wglądu, a duże komisy, które sprzedają takie auta, częstą dołączają też opinie rzeczoznawcy. Ceny są zazwyczaj bardzo atrakcyjne, a takie auta w firmie zazwyczaj miały nie więcej niż 2/3 kierowców, a często tylko 1.
Najczęściej auto po flotowe mają sporo odprysków od kamieni, nie raz jakieś drobne obcierki, ale to normalne przy takim aucie. Mojej żonie też raz ktoś na parkingu cały bok w służbowym aucie przejechał, ale auto było naprawione w ASO i są na to dokumenty, więc dla racjonalnie myślącej osoby, to wystarczy. :)

XC90 wygląda super, ale brak 5 czy 6 cylindrowego silnika to porażka w tym segmencie :)

A co do Mondeo, to ceny na Allegro to jedno, a to za ile się sprzedają to drugie. Kolega, który sprzedawał to Mondeo, początkowo wystawiał je za 29tyś.zł, ale nie było kompletnie żadnego zainteresowania i skończyło się na 26. :)
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

28 Lut 2016, 19:50

pkc napisał(a):A co do Mondeo, to ceny na Allegro to jedno, a to za ile się sprzedają to drugie. Kolega, który sprzedawał to Mondeo, początkowo wystawiał je za 29tyś.zł, ale nie było kompletnie żadnego zainteresowania i skończyło się na 26.
Twój kolega po prostu musiał mieć pecha, zrobił kiepskie zdjęcia albo rzeczywiście stosunek przebieg/rocznik zniechęcił kupujących. Wiesz że w Polsce klient widząc auto młodsze z mniejszym, skręconym przebiegiem, pięknym opisem i zdjęciami szybciej pójdzie niż normalne auto.
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

28 Lut 2016, 21:02

mike1735 napisał(a):Gdyby tylko zechcieli zamontować większe silniki niż 2.0 w tym XC90 :/

pkc napisał(a):XC90 wygląda super, ale brak 5 czy 6 cylindrowego silnika to porażka w tym segmencie :)

w pełni podzielam Wasze zdanie :ok: To samo się tyczy genialnego IMO S/V90
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Lut 2016, 21:52

Generalnie Volva XXIw bardzo mi się podobają. Te najnowsze z młotem Thora to majstersztyk, choć nigdy nie będę mógł sobie na takie pozwolić, bo jeśli już stanieją to dzięki silnikowi będą mogły służyć jedynie za ozdobę ogrodową lub jako plac zabaw pod blokiem dla dzieci :?
Fundnąłbym sobie takie c30, które jest zarazem stonowane i się wyróżnia, ale rukwa ma tylko 3 drzwi i brak bagażnika :evil:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

28 Lut 2016, 22:30

Niestety każdy podąża za modą unio-nowoczesności. Gdyby nie głupie restrykcje to dalej byłoby ciekawie w świecie motoryzacji.
Koniu
Forumowicz VIP

28 Lut 2016, 22:49

Koniu napisał(a):Gdyby nie głupie restrykcje to dalej byłoby ciekawie w świecie motoryzacji
no bez przesady, dzieją się fajne rzeczy :) wprawdzie w segmencie hiperaut/ aut sportowych, ale z biegiem czasu trafi to również pod strzechy
Kto by pomyślał jeszcze 10 czy 15 lat temu, że Porsche czy Ferrari wypuści hiperhybrydę. Osobiście uważam LaFerrari/918/P1 za arcydzieła i auta, które wyznaczają drogę dla podobnych aut tego segmentu na najbliższe lata. I akurat teraz musieli stworzyć polskie superauto, które już na starcie a w zasadzie jeszcze przed rozpoczęciem produkcji jest już przestarzałe :/ dla fanów motoryzacji V8 zawsze spoko, ale w porównaniu do konkurencji to dinozaur. Nie mówię już o renomie marki, no ale w tym segmencie nie ma to aż takiego znaczenia - znamy jednostkowe projekty z Danii czy Emiratów

Chyba trzeba będzie wydzielić nowy temat z tych postów w odp dziale bo się zrobił off :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

17 Mar 2016, 15:46

Jeżeli ktoś pochodzi z okolic Warszawy może sprawdzić taxi w warszawie.Dobrze wyszkoleni kierowcy, dzięki którym można szybko i bezpiecznie dotrzeć do celu. Naprawdę atrakcyjne ceny i miła obsługa. Więcej szczegółów na ich stronie internetowej.
Ostatnio edytowany przez mike, 17 Mar 2016, 19:17, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
lakol
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 1989
Auto: Lanos
Silnik: 2.0 benzyna
Rok produkcji: 2013