Witam, zastanawiam się nad zakupem drugiego auta na dojazdy do pracy - w obie strony ok 100-120 km dziennie, głównie po trasie.
Obecnie posiadam BMW E46 2,2 w benzynie, z której jestem bardzo zadowolony
![Uśmiechnięty :)]()
Niestety ma już prawie 300 tys przebiegu i co jakiś czas odwiedza mechanika - wahacze, maglownica itp co powoduje, że czasem nie mam auta do jazdy i duży kłopot - bo te 100km dziennie do pracy nadal robić trzeba poza tym wtedy dodatkowe zlecenia mi przepadają gdy tracę czas jadąc pks-em
![Kwaśna mina :/]()
Dodatkowo myślałem o tym żeby BMW schować na zimę w garażu - w zimę i tak raczej nie będę przekraczał często 100km/h wobec czego zamiast 170km w benzynie mogę jeździć równie dobrze czymś połowę słabszym w LPG lub dieslu i mieć 2x tańsze dojazdy, a BM-ke dzięki temu dłużej zachować w dobrym stanie.
Może w końcu żona zrobiła by też prawo jazdy
Co do auta jakiego szukam - powinno być w miarę wygodne więc segment A i B odpada, z wyposażenia interesują mnie w zasadzie tylko 2 poduszki powietrzne. No i dosyć tanie w jeździe i serwisowaniu.
To co mnie interesuje to zadbany egzemplarz ze słabym silnikiem i wyposażeniem.
I przechodząc do sedna - zastanawiam się czy w ogóle jest sens takiego przedsięwzięcia - przeglądając ogłoszenia i kilka aut na żywo straciłem nadzieję, że coś w dobrym stanie da się w tej kwocie znaleźć...
Wobec czego byłbym wdzięczny za propozycje aut, których mógłbym szukać, ewentualnie obejrzeć, mieszkam w Lubelskim ale mógłbym też się trochę dalej przejechać gdyby było coś naprawdę ciekawego.