Witaj ja podobnie jak kolega zrecenzuje po krótce te auta z twoich linków.
1.CLIO-Nie jest to zły wybór. Na plus ogólny stan techniczny ,a na minus silnik o mizernych osiągach oraz niestety odchodzący bezbarwny lakier na masce co rokuje... Albo maska była kiedyś malowana albo maska to początek...
2.CORSA-Odpada ze względu na silnik ,który stwarza problemy.
3.PUNTO- tutaj koleś liczy na magię silnika w wersji 16V ale tylko osioł kupi samochód w takim kiepskim stanie, który pewnie bardzo młody kierowca "dojeżdżał".
4.LANOS- bardzo dobry silnik do gazu !!! Auto jak najbardziej warte zainteresowania. kryterium to 2 rzeczy. Mianowicie czy faktycznie nie ma nigdzie rdzy (bo ta jak się w tym aucie pojawi ,to zje go w rok) oraz czy akceptujesz spalanie po "naszym rozkopanym Poznaniu" , czyli 10l benzyny na 100 km..?
5.CORSA- biały Opel...= rdza. Już ją widać na progu. Odpuść. poza tym prawie 1000 odsłon ogłoszenia ,a auto nie sprzedane. To o czymś świadczy.
6.ALMERA- pojeździ ale początek korozji w Nissanie ,to pewna rzecz że już go nie sprzedasz z tego powodu za 2 lata. Naprawiać go lakierniczo ,nie będzie się opłacało. no chyba zrobisz "prezent" nowemu nabywcy ale ja tego nie pochwalam.
7.IBIZA- tej akurat nie warto oglądać nawet. Chyba ,że chcesz zacząć od 1000 zł w naprawę blacharską ,a później w lakiernika.
Moja propozycja..?
Kup sobie najlepiej taką Astrę z gazem na 2 lata.
[link do oferty na Olx wygasł]Rdzy na razie nie ma , silnik prosty ,części tanie, naprawy tanie, gaz tani...