Auto nie chce odpalac

17 Cze 2009, 11:13

jestem wlascicielem peugota205 jest to z rocznieka1990 1.4 silnik. i mam taki problem nie chce odpalic tak chodzby nie dostawal paliwa ale paliwo leci do niego mysle czy on nie robi mieszanki moze byc to przyczyna ??? z gory dziekuje ps to moje gg12488218 jak by ktos mogl mi pomuc to bede wdzieczny pisac :)))
glowania
Nowicjusz

Miejscowość: dziewkowice
  • 17 Cze 2009, 11:19

wtrysk ? gaźnik? dokąd paliwo leci? iskra jest?
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

17 Cze 2009, 12:58

To jest chyba monowtrysk jak sie nie myle. Skad wiesz ze paliwo dostaje? Moze pompa paliwa jest uszkodzona.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

17 Cze 2009, 18:15

Sprawdz,czy napewno dostaje paliwo - jak jest to gaźnik,to w momencie jak nie chce zapalić,otwórz komorę pływakową i sprawdz czy jest w niej paliwo.Jak jest to monowtrysk,to po przekręceniu kluczyka w stacyjce musi się na kilka sekund włączyć pompka paliwa - powinno ją być słychać.Jak pompka się nie włącza,sprawdz jej bezpiecznik i przekaźnik.
    Jeżeli okaże się,żez paliwem wszystko jest ok,to sprawdz,czy jest iskra na wszystkich świecach.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się odpowiedniego pasa ruchu
      Kierowcy często zapominają o zasadach ruchu drogowego i na drodze dwupasmowej jeżdżą lewym pasem, a na drodze trzypasmowej środkowym i lewym. Tymczasem w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, co w praktyce zobowiązuje kierowców ...