Citroen Berlingo 1,4 benzyna

14 Cze 2009, 14:31

Mam problem z Citroen Berlingo 1,4benzyna 75kM z 98roku. Objawy są następujące: Na ciepłym silniku obroty zaczynają szaleć, rośna spadają. I wkońcu silnik gaśnie, i nie można go uruchomić. Mało tego na zimnym i na ciepłym silniku podczas jazdy przy skręcaniu kołami w lewo , prawo obroty spadają i jakby na wszystkich garach nie działał. Bylem u mechaników, podłączyli komputer nic nie wykazało. Ale zmieniłem świece i cewkę zapłonową. NIC nie pomogło. Efekty są takie same. Wiec pojechalem nastepnego dnia do innego mechanika, wymienił czujnik położenia wału. Ale to nic nie poskutkowało. EFEKT taki że wydałem 1000zł i nic nie pomogło
grze22
Nowicjusz

Miejscowość: internet
  • 15 Cze 2009, 14:14

Jak auto zgaśnie,i nie chce zapalić to trzeba sprawdzić czy jest iskra.
    Podwyższone lub za niskie obroty biegu jałowego mogą świadczyć o usterce
    regulatora biegu jałowego.
    piotr2273
    Aktywny

16 Cze 2009, 14:33

[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 14:34 ]
    piotr2273, własnie na zimnym silniku iskara jest dobra a na cieplym jest tylko na 2 swiecach na starej i nowej cewce.
    grze22
    Nowicjusz

16 Cze 2009, 14:43

Jak na starej i nowej nowce?
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

16 Cze 2009, 15:03

tak na starej cewce na cieplym silniku jest tylko na 2 swiecach iskra i tak samo na nowej cewce jest.
    grze22
    Nowicjusz

16 Cze 2009, 15:21

Wydaje mi sie ze cos nie tak z ukladem zaplonowym.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Nowe uprawnienia Straży Miejskiej
      Od 20 października 2023 Straż Miejska oraz Straż Gminna "wzbogaciła" się o nowe uprawnienia - od teraz mogą kontrolować uprawnienia oraz wystawiać mandaty za łamanie przepisów kodeksu drogowego osoby poruszających ...

16 Cze 2009, 17:09

auto ma rozdzielacz zapłonu?
    piotr2273
    Aktywny

17 Cze 2009, 17:21

Kolego nie mam pojecia czy cos takiego jest w aucie. a Dzisiaj to i cos nowego doszlo przy skrecaniu kolami w lewo czy w prawo abroty silnika spadaja i auto słabnie

[ Dodano: Pią Cze 19, 2009 07:12 ]
    Wkoncu trafilem był to czujnik ciśnienia-MAP kupilem zmienilem i smiga jak talala!!!

[ Dodano: Pią Cze 19, 2009 16:03 ]
    auto po przejechaniou ok 150 km stanelo. Naprawa odbyla sie w salonie Citroena w olsztynie. Teraz mam termin na 21 czerwca. Ale tak naprawde ciekawość mnie zjada co to jest.
    grze22
    Nowicjusz