Auto nie odpala - czy to słaby akumulator?

04 Gru 2019, 12:53

Całkiem leciwe auto więc tam dużo elektroniki nie ma :) Daj znać jak wrzucisz nowy akumulator. Czy będzie ok.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • 04 Gru 2019, 15:44

Podłączyłem akumulator i dalej nie odpala. Kolega powiedział że raczej jest to pompa paliwa
    Kozi022
    Nowicjusz

05 Gru 2019, 13:59

Chce wymienić pompę paliwa ale nie umie jej znaleźć
    Kozi022
    Nowicjusz

05 Gru 2019, 14:24

Tu jej nie ma, nie widać przewodów paliwowych. Masz jeszcze jeden otwór taki w baku? Powinny tam wychodzić dwa przewody jeden powrót, a drugi zasilania benzyną.

Tu masz wygląd z Accorda V, w środku powinna być pompa paliwa.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
    Forumowicz VIP

05 Gru 2019, 14:29

Mam taki otwór po prawej i lewej stronie.
    Kozi022
    Nowicjusz

05 Gru 2019, 14:35

Sprawdź w takim razie tą drugą stronę bo to zdjęcie co wrzuciłeś teraz obrazuje to tamo miejsce co wyżej :)
    Cichy77
    Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Motor Show Awards 2016 zostały przyznane
      Już po raz trzeci rozstrzygnięty został konkurs, w którego kapitule zasiadają znamienici polscy dziennikarze motoryzacyjni. Konkurs dość specyficzny, bo jedynym kryterium wyłonienia nagrody jest subiektywne spojrzenie, ...

05 Gru 2019, 14:37

Nie mam jak wysłać teraz zdjęcia. Ale otwór jest taki sam jak tu tylko że po lewej stronie. A w środku nie ma żadnych kabli
    Kozi022
    Nowicjusz

05 Gru 2019, 14:44

Kozi022 napisał(a):otwór jest taki sam jak tu tylko że po lewej stronie. A w środku nie ma żadnych kabli
    To muszą być przewody paliwowe. Jeżeli ich nie ma z tamtej strony to pewnie są w innym miejscu i dostęp będzie tylko po opuszczeniu zbiornika do dołu.

Zobacz pod samochodem gdzie idą przewody paliwowe w stronę zbiornika ustalisz wtedy miejsce w którym wchodzą do zbiornika.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

05 Gru 2019, 16:38

Oki jutro dam znać
    Kozi022
    Nowicjusz

09 Gru 2019, 11:05

To nie jest raczej to?
    Kozi022
    Nowicjusz

09 Gru 2019, 11:29

To co pokazujesz to obudowa wiatraka dmuchawy.Co do samej pompy.Szybko przyjąłeś,że to pompa a mógłbyś sprawdzić przekaźnik pompy,bezpiecznik pompy i sprawdzić-przyjrzeć się czy paliwo jest podawane,czy masz iskrę.Później możesz myśleć o pompie kolego.
    fiatcoupepolska. pl
    fiatcoupe
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
    Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
    Silnik: 2.0.20VT-220 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe
    Rok produkcji: 1997