Auto nie odpala, rozrusznik nie kręci

26 Paź 2018, 14:17

Cześć, kilka dni temu wymieniałem w aucie uszczelkę pokrywy zaworów. Po wszystkim auto stało na parkingu, odpalałem go, nie było z tym problemów. Dziś na chwilę odpaliłem silnik żeby zakręcić kołami (wymieniam hamulce), po jakiejś godzinie gdy znów próbowałem go odpalić rozrusznik w ogóle się nie kręcił. Dodatkowo nie gaśnie po przekręceniu kluczyka kontrolka check engine (auto z kluczykiem). Napięcie akumulatora jest w normie. Podejrzewam, że mogłem zrobić coś nie tak przy wymianie uszczelki, ale nie wiem gdzie szukać problemu. Będę wdzięczny za rady.
leo123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 09 2012
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Avensis
Silnik: 2.0 124KM
Paliwo: Diesel

27 Paź 2018, 21:13

Rozumiem że markę, model, rocznik, silnik mamy sobie wywróżyć z sufów?

Jak przekręcasz kluczyk na 3 pozycję to słyszysz jakieś pstrykanie rozrusznika?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Paź 2018, 12:25

Dokładnie, co to za auto, jaki silnik? i czy słychać prace elektrowłącznika? Dochodzi prąd do rozrusznika?
gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-86 Concept
    Po ponad roku domysłów i plotek, na Tokyo Motor Show 2009 Toyota pokazała coupe FT-86 Concept, opracowane we współpracy z Subaru. Spadkobierca tylnonapędowej legendy driftu – Corolli AE86 – otrzymał ...
    XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012 - Olsztyn / relacja
    17 czerwca na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbyła się impreza XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012. Dla gości którzy jak co roku licznie odwiedzali tegoroczny Piknik przygotowano wiele atrakcji i konkursów można było ...