Opel Meriva B kilka pytań

15 Paź 2018, 20:30

Witam,
jestem świeżym posiadaczem Merivy b. Poczytałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Jeżeli coś już było poruszane na forum, to proszę o przekierowanie do wątku. Po kupnie auta wyszło kilka tematów na które chciałbym uzyskać odpowiedzi:
1. Jak wyciągnąć lampkę z progu tą, która zapala się po otwarciu drzwi żeby wymienić żarówki. Od strony pasażera świecą się obydwie, a od strony kierowcy ani jedna ?
2. Kiedy zapalają się lampki z tyłu nad głową pasażerów bo nie świeci mi prawa ani lewa ?
3. Nie mam koła zapasowego tylko zestaw naprawczy. Czy do wnęki na koło wchodzi pełnowymiarowe czy tylko dojazdówka ?
4. Mam nawigację i radio cd500, ale nie mam płyty z nawigacją. Czy do navi musi być płyta czy można gdzieś ściągnąć mapy zgrać na pendriva i podłączyć przez gniazdo usb ?
5. Czy komunikaty głosowe do telefonu są tylko w języku angielskim czy można zmienić język na polski ?
5. Czy w osłonach słonecznych da się wymienić żarówki czy trzeba kupić działające używki ?
6. Czy w Krakowie lub okolicach są jakieś sklepy z używanymi częściami ?
7. Czy do monitora od navi można podpiąć kamerę cofania ?
8. W ustawieniach auta mam włączone funkcje odprowadzania światłami do domu i szukania auta światłami, a po zamknięciu i otwarciu auta żadna z nich nie działa, gdzie leży przyczyna ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.
zbijar
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid - test spalania
    Rzeczywiste średnie zużycie paliwa w teście What Car: 5,43 l/100 km Główne zalety nieco mniejszej od RAV4 Hondy CR-V Hybrid to wysoki komfort podróżowania, dużo przestrzeni dla pasażerów i oczywiście ...