Auto (nie van) wygodnie przeworzące 5 osób na długie trasy

29 Lis 2020, 12:43

Witam,
Jak w temacie - szukam auta osobowego/(suva?) do czestego przewozu 5 osob na dlugie trasy, okolo 70 000 km rocznie. Chcialbym zeby zarazem sprawdzalo sie jako moje osobiste auto, wiec van mi nie odpowiada z racji gabarytow.
Jesli chodzi o budzet, to jestem elastyczny, granica jednak jest 50 000 zl.
Zastanawialem sie nad chevroletem pacifica z okolic 2007 roku, benzyna + gaz 4x4, ale wydaje mi sie, ze to tylne miejsce moze okazac sie za male.

Czy macie Panowie jakies ciekawe propozycje?
Pozdrawiam!
kruczykrol
Obserwowany

29 Lis 2020, 13:16

kruczykrol napisał(a):Zastanawialem sie nad chevroletem pacifica z okolic 2007 roku, benzyna + gaz 4x4, ale wydaje mi sie, ze to tylne miejsce moze okazac sie za male.
Tu na tylnych siedzenicha w trzecim rzędzie będzie całkiem komfortowo ale dla pasażerów poniżej 170cm wzrostu. Ogólnie samochód nie doceniany z racji kiepskiego wyglądu zewnętrznego ale oferuje nam on bardzo komfortowe warunki jazdy. Znam parę osób które po sprzedaży tego auta nie mogły się przestawić na typowo europejskie auta z racji komfortu podróżowania :D

Jak masz na uwadze komfortowe podróżowanie dla pięciu dorosłych osób które są wysokie to tu jednak najlepszym wyborem byłby Van który nie będzie wcale dużo dłuższy od wspomnianego Chryslera Pacifica.

Z podobnych samochodów możesz zobaczyć jeszcze np. Mercedes R Klasa. Tu na tylnej kanapie powinno być wygodnie trzem dorosłym osobom.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Lis 2020, 13:37

jeżeli masz wozić 5 osób to wystarczy VAN 5 osobowy w którym drugi rząd siedzeń to niezależne fotele regulowane przód tył i kont oparcia fotela, np renault espace, taki sam samochód występuje w wersji 5+2 czyli w bagażniku masz upchnięty 3 rząd siedzeń ale to nie są siedzenia wygodne dla dorosłych osób, pacyfica jest większa ale ciągle 3 rząd siedzeń nie daje komfortu podróżowania dla dorosłej osoby więc jak napisałem wydaje mi sie że lepszym rozwiązaniem jest mniejszy VAN z trzema fotelami w drugim rzędzie
comfortcar
Początkujący

Zdjęcia: 24
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...