Cześć.
Nigdy nie przypuszczałem, że będzie mi dane założenie podobnego tematu bo zazwyczaj wiedziałem czego chcę, jednak ostatnia sytuacja na rynku samochodów i stos niepewnych aut mnie do tego zmusza.
Przechodząc do sedna sprawy.
Szukam samochodu do 18tys zł, które będzie się wyróżniać z tłumu, a przy tym nie zje wszystkich oszczędności biednego studenta Informatyki.
![Rolling Eyes :roll:]()
Rocznie robię około 20tys km tak więc chciałbym, aby silnik nadawał się pod lpg, ewentualnie nieproblematyczny diesel.
Poprzednio jeździłem:
- Hondą Civic VI Coupe, mega wdzięczne auto, które spędziło u mnie trzy lata. Praktycznie bezawaryjne i bezproblemowe, przejechałem nią całą Polskę i wymieniałem tylko rzeczy eksploatacyjne. Przez nią pokochałem japońce.
- Lexus IS200, trafiłem na mocno średni egzemplarz przez co mam mieszane uczucia, ale samo auto mnie bardzo urzekło, wykonanie, jakość audio, rwd, dźwięk
![Twisted Evil :twisted:]()
. Na minus to, że z moim egzemplarzem miałem problemy jeśli chodzi o ubytki oleju jak i problemy blacharskie ( progi, błotniki tył, nadkolami z tyłu lała się woda do bagażnika ).
Chętnie dałbym jeszcze jedną szansę Lexusowi, ale jaka jest szansa, że nie trafię na podobny egzemplarz? Jakie wy macie typy w tym przedziale cenowym? Civic ufo w tym budżecie to raczej proszenie się o kłopoty?
Stawiam raczej na japońską motoryzację.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
![Uśmiechnięty :)]()