REKLAMA
Cześć,
do tej pory jeździłem Hyundaiem Coupe 2.0 z 2000 r. i pewnie dalej bym jeździł ale niestety zaczął się tak sypać, że będę musiał się go pozbyć.
Dlatego też potrzebuję czegoś w zamian za około 20 tys. Ponieważ w 95% poruszam się po mieście, przede wszystkim krótkie trasy (do i z pracy ok. 13km), ok 15 tys. rocznie, dlatego pomyślałem że segment B będzie odpowiedni. Przede wszystkim ważne dla mnie są rozsądne koszty eksploatacji, nie musi być jakiś mocny silnik bo już się wyszalałem, ale też żeby nie był muł. Koniecznie 4/5 drzwiowy. Dobrze żeby można było założyć LPG (do 25 tys. z LPG).
Myślałem o Fieście, Ibizie, Clio, i20, Yarisie z roczników 2011-2012. Skody i Ople nie za bardzo mi się podobają.
Czy może jednak kupić starszy rocznik i Segment C (np. Focus)? Ale też nie chciałbym auta starszego niż 10 lat.
Prosiłbym o polecenie konkretnych modeli (jaki silnik, mniej więcej rocznik) i też nie najtańsze oferty modeli na granicy budżetu, bo chciałbym jakiś w miarę zadbany egzemplarz. Jaki max przebieg rozważać przy zakupie aut segm. B i C?
Czy np. coś takiego jest ok?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]