Auto o sportowym charakterze do max 25 tyś Benzyna LPG

10 Cze 2011, 21:43

Witam jestem studentem ,poszukuję "nowego" samochodu, obecnie jeżdżę fiatem Siena 1,2 75 KM. Potrzebuję czegoś w tym typie ( segment B-C ) od 2000 do 2005 roku, chciałbym by samochód miał lekko sportowy charakter . Max do 150 KM i 2.0. ( więcej mi nie potrzeba i nie chcę płacić za OC ponad 1000 zł). Samochodu używał bym 75 % miasto 25 % trasa ( autostrada A4 dystans 600 KM). Chciałbym by auto nie było bardzo drogie w eksploatacji ( chodzi mi o płyny ,części zamienne i awaryjność). Samochód używam głównie ja ale czasem używa go moja kobieta która jest niższa ode mnie, przez co szukam samochodu, który miałby niski tył ułatwiający jej zaparkowanie.

Moje typy aut to : BMW E46 , Honda Civic , Mazda 323F, Seat Ibiza , Skoda Octavia (I gen) , Toyota Corolla E12.

Prosiłbym o opinię na temat wyżej wymienionych aut, oraz może ktoś zaproponuje mi jakiś inny samochód, który jest godny uwagi.
Z góry dziękuję za opinie i pomoc.
mrmdj
Nowicjusz

Miejscowość: Świdnica

11 Cze 2011, 09:32

Nie wiem co ma niski tyl do parkowania, Siena nie ma lusterka prawego jak maluch? :D

A Mercedes W203 coupe czy Mercedes CLK? Zamiast Ibize to Leona jak juz. Volvo C70 moze? Alfa 147 tez fajnie wyglada, ale Alfe to chyba tylko z JTD warto.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

11 Cze 2011, 14:08

Mercedes W203 troszeczkę za mały, czasem potrzebuję przewieźć więcej bagaży wiec bałbym się o brak miejsca natomiast CLK ciekawa propozycja, tylko jest problem nie mam garażu więc bałbym się o jego wyparowanie spod bloku, ale jeszcze się zastanowię. Alfa Romeo 147 jakoś do mnie nie przemawia nie wiem czemu, może dla tego że bardziej podoba mi się GT, ale to nie da cena. Co do Volvo ciekawa propozycja, tylko nie wiem jak sprawa wygląda z serwisowaniem i częściami. Słyszałem od kilku znajomych że stare volvo jest jak czołg nie zniszczalne i tanie w utrzymaniu, ale nowsze po 2000 roku już takie nie są.
mrmdj
Nowicjusz

11 Cze 2011, 15:07

może opel astra II bertone?

przykładowa oferta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mateusz54b
Nowicjusz

Miejscowość: PL

11 Cze 2011, 16:49

Z pod bloku akurat samochodow nie kradna zwykle, tylko pod marketami i itp, ale to zakladasz blokade na skrzynie i nikt ci tym nie odjedzie od tak sobie, albo AC i tylko ubezpieczyc od samej kradziezy(w PZU np tak mozna).

A na Volvo C70 jakos mega ludzie nie narzekaja, przy uzywanym 10 letnim to zalezy tez na co trafisz, ale jakos szczegolnie problematycznie to nie jest raczej, szukaj opinii po roznych portalach, bo opinia od 1 uzytkownika za duzo ci nie daje.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

11 Cze 2011, 19:18

Audi A4,aA3 Seat Leon,Saab 9-3 i Honda Civic Coupe po 2001
Adi9191
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Maz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niespodziewany pieszy na drodze
    Piesi, rowerzyści i motocykliści są ofiarami ponad połowy śmiertelnych wypadków drogowych w Polsce. Z tych grup piesi stanowią aż 35% zabitych, co jest bardzo niepokojące w kontekście średniej w krajach Unii Europejskiej, ...

11 Cze 2011, 21:41

Czimi dzięki za informacje o AC z PZU myślałem, że żadna firma nie ma takiej opcji, albo mnie okłamywano gdy się o to pytałem.

Co do A4 ciekawa propozycja rozważałem ją, ale jakoś mi umknieła. A3 bardziej podoba mi się II gen niż I, przez co będzie to droższy samochód. Samb 9-3 jakoś do mnie nie przemawia przez ten tył i przód. O Civic myślałem jako type R 3d bardziej mi się podoba niż coupe.
mrmdj
Nowicjusz

11 Cze 2011, 21:49

Zamiast Audi A3 proponuje S3 1,8 (210KM) nie jak w zwykłej A3 i napęd na 4 koła oraz wiele innych dodatków.
coś w tym rodzaju, na Allegro znajdziesz tego więcej :razz:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska