Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!

09 Lut 2010, 00:15

Witam, tak jak w temacie poszukuję auta o sportowym zacięciu w kwocie do 25 000 zł, ewentualnie minimalnie więcej. Ogólnie coś fajnego jako pierwszy samochód 22latka ... Wymagania jakie mam to m.in:

-najlepiej benzyna, ewentualnie bezawaryjny diesel
-rocznik 2000 w górę, najlepiej 2002/03...
-moc powyżej 100KM
-poj. silnika do 2000cm3
-sportowe zacięcie
-części w rozsądnej cenie oraz łatwo dostępne
-w miarę ekonomiczny
-najlepiej hatchback, sport/coupe
-miejsce dla 4/5 osób

Jeżeli jakiś samochód będzie trochę odchodził od wymagań to nie szkodzi ;)

Na oku mam teraz głównie Hondę Civic VII Sport, hatchback 1.6 110KM jednakże czekam na jakieś Wasze inne pomysły. Pozdrawiam
stajo7
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

09 Lut 2010, 10:40

A zobacz może coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

09 Lut 2010, 10:51

Będę mało oryginalny i powiem Golf IV-GTI...

Możliwy jest też poniższy wariant
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
albo taki rodzynek
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lut 2010, 11:49

Dzięki panowie za odpowiedź ale Ford Cougar zdecydowania odpada, nie przepadam za sylwetką tego Forda, co do Seata Leona 1.8 180KM podejrzewam, że spalanie w nim nie jest w miarę ekonomiczne heh ;) BMW fajna propozycja jednak nienawidzę compaktów!
Powiem szczerze, że jak na razie Corolla całkiem całkiem jednak czekam na więcej pomysłów. Dzięki
stajo7
Nowicjusz

09 Lut 2010, 11:53

artur73, WITAM :) Mam pytanie jakie macie opinie na temat Citroena Xsary Picasso. Rok 2003/2004 silnik 2.0 HDi 90KM. Interesują mnie opinie na temat :spalanie , wady, zalety. Jak się sprawuje w trasie i w mieście. I jaką jeszcze drogę przejadę tym samochodem z przebiegiem 160 tys.km (tak około ile wy przejechaliście) Z GÓRY DZIĘKUJE I CZEKAM NA ODP. AVVANGER :)

PS. I czy na każdym modelu pisze po bokach picasso ?? ;>
avvanger
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

09 Lut 2010, 12:26

Ale chyba kolego pomyliłeś tematy .... ;f
stajo7
Nowicjusz

09 Lut 2010, 12:59

No podczepił się chłopak... ale to trochę nieładnie.
Załóż swój temacik. A tak na marginesie,to już dzisiaj na forum coś pisałem na temat takiej Xsary więc gdzieś jest podobny temat (albo Twój) :smile:

Wracając do tematu... Kupując furę ze sportowym sznytem i silnikiem,nie liczyłeś na spalanie ok 8l... w mieście..? Niestety konie chcą żrec..! :twisted:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lut 2010, 13:52

Wracając do tematu nie liczę na 8 l w mieście, może być te 10-11 nawet ;) Tak jak mówiłem jakieś fajne autko pokroju Hondy Civic, Toyoty Celica itp :) Najbardziej na razie jestem za Hondą, Seat Leon także wchodzi w grę (tutaj raczej silnik diesla 1.9 TDI 130KM) no i czekam ciąglę na jeszcze jakieś inne ciekawe propozycje ... ;)
stajo7
Nowicjusz

09 Lut 2010, 15:52

Tak trochę przeglądałem w internecie samochody i wpadło mi w oko ... BMW E46 318i Sport/Coupe ... ;) Co powiecie na temat tego modelu? Albo o tym egzemplarzu:

stajo7
Nowicjusz

09 Lut 2010, 18:37

Trochę słabawy silnik jak na poj 1.8 w takim dużym aucie.
Tu masz kolego coś o sportowym zacięciu: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

09 Lut 2010, 21:56

Ten ma 150 koni [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , trochę droższy niż od podanego budżetu ale nie dużo, i zawsze można coś potargować. No i M-Pakiet ma :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

10 Lut 2010, 01:39

Tribul napisał(a):Ten ma 150 koni [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , trochę droższy niż od podanego budżetu ale nie dużo, i zawsze można coś potargować. No i M-Pakiet ma :wink:

Ale w automacie niestety :(
stajo7
Nowicjusz

10 Lut 2010, 14:24

To poszukaj takiego w manualu :wink: Nie wiem czemu ludzie tak boją się automatów, fakt, eksploatacja trochę droższa, ale wszystkich których znam co kupili automata to już o manualu nie chcą nawet słyszeć. Mi akurat automat by nie przeszkadzał, bardzo fajnie się tym jeździ, i przy takiej skrzyni inne podzespoły przeniesienia napędu nie dostają tak po tyłku z powodu braku szarpnięć, i jest tez mniejsze prawdopodobieństwo że auto było katowane.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Lut 2010, 15:24

Całkiem możliwe, że tak jest ale wiesz ... nie mam 40stki żeby jeździć automatem, jestem młody i chcę manuala, a podejrzewam, że automatem tak nie poszalejesz jak manualem i po drugie słyszałem, że automaty są awaryjne ... ;)
stajo7
Nowicjusz

10 Lut 2010, 16:12

Jeżeli masz zamiar walić boki, palić gumę itp to bierz manuala (mi by było trochę szkoda auta na takie ekscesy :smile: ), ale jak chcesz po prostu szybko jeździć to automat też się sprawdza :wink: Ja mam manuala, ale automat to jest piękna sprawa.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika