REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Znowu sprawa "na niemca" zatacza koło...Tyle w necie jest informacji, ostrzeżeń, żeby nie kupować samochodów na niemca, a ludzie nadal swoje...
Kolego, nie kupuj żadnego auta na żadnego niemca. Umowa KS ma być między sprzedającym a kupującym. Sprzedający pokazuje ci dowód tożsamości i wszystkie dane na umowie KS mają być zgodne z danym na tym dowodzie. Nie kombinuj i nie kupuj na żadnego niemca, tylko normalnie.
MotoAlbercik napisał(a):Ja myślę, że tu nie chodzi o przepisy, tylko o uniknięcie odpowiedzialności jak cokolwiek z autem będzie nie tak - np. problem z rejestracją z powodu dokumentacji itd. Jak bedą jakieś braki w dokumentacji potrzebnej aby zarejestrować to auto w Polsce, to do kogo posiadacz tego samochodu się zwróci?
szybki napisał(a):Największy problem to brak możliwości posiadania roszczeń przy nieudanym zakupie.
Dla mnie to żaden problem bo mam świadomość iż kupuje często stare/używane auto. Nawet jak nie trafię to potraktuje to jak naukę i nie będę biegać po sądach.