Auto od niemieckiej policji

25 Gru 2010, 07:50

Witam czy opłaca się kupić samochód od niemieckiej policji?

[link do mobile.de wygasł]

chodzi o to auto. Co jest w nim do zrobienia? Nie rozumiem niemieckiego. I Czy da się ściągnąć to(chyba na koguta to było) z dachu i tą skrzynke na desce rozdzielczej po środku(nie wiem na co to było)??
Wiem, że siedzenia i zegary do wymiany, ale mam wszystko więc z tym nie ma problemu.
Co tam z hamulcami może być? i ile mniej więcej wyniosłaby naprawa?

A może zaproponujecie jakieś inne auto do 14tys.(razem z opłatami). 1.9 diesel, od 99r, mocne zawieszenie(mieszkam na wiosce gdzie jest dużo dziur), klimatronik najlepiej i przebieg nie za wielki
Eduardo9210
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

25 Gru 2010, 08:39

Przecież nikt Ci nie powie co może być do zrobienia w tej A4 :roll: to jest tak jakbym Cie spytał co ja mam u siebie w maluch do zrobienia??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Gru 2010, 10:12

W tym opisie napisali tylko, że do roboty są hamulce. Co jest więcej do zrobienia... ch...a to wie. Może turbina, a może coś innego. To z dachu dało by radę ściągnąć, ale to z wnętrza już nie bardzo. Więc musiałbyś albo coś zrobić w miejsce tego np. zamontować CB, albo wymienić całą deskę rozdzielczą. Co może być do roboty z hamulcami, no pewnie to co zwykle. Do wymiany tarcze i klocki. Warto by też sprawdzić przewody i ilość płynu. W razie potrzeby również to wymienić. Ciężko mi powiedzieć ile to może kosztować, ale sądzę że granica minimum to 200zł bez robocizny. To mieszkasz w jakieś dużej wsi, bo w tych mniejszych mają o niebo lepsze drogi niż w mieście. Możesz szukać takiego AUDI, ale ja jednak doradzałbym Ci żebyś kupił od prywatnego właściciela. Bo wiadomo jak jeździ Policja, także to auto na pewno nie miało lekko.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

25 Gru 2010, 10:42

Nie koniecznie!Policja tam nie kupuje takich aut po to by ścigać po autostradach innych.To auto może być w lepszym stanie przez to właśnie ,że należało do Policji.Co może być do roboty przy takim przebiegu w tak solidnym aucie :?: To co w każdym innym AUDI(oleje i inne pierdoły).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Gru 2010, 11:13

barol91 napisał(a):Przecież nikt Ci nie powie co może być do zrobienia w tej A4 :roll: to jest tak jakbym Cie spytał co ja mam u siebie w maluch do zrobienia??

Sorry za offtopic, ale rozbawiłeś mnie, jak znam maluchy to ja bym strzelał, że wszystko. :mrgreen:

Nawiązując do tematu - w służbowych autach mało kto dba o takie sprawy jak oszczędzanie zimnego silnika, odczekanie przed zgaszeniem... po latach takiej eksploatacji zakup turbodiesel'a może oznaczać pomyłkę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Gru 2010, 12:31

No własnie tu Cie zaskocze bo u mnie nic nie jest do roboty :shock: wszystko bylo wymieniane na bieżąco,nawet olej 2tys.km temu miał zmieniony.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...
    Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...

25 Gru 2010, 12:33

Właśnie najbardziej przekonuje mnie to, że jest od niemieckiej policji, a znajomy może wyciągnie to auto za 1700-2000 euro jeśli dobrze pójdzie.
Eduardo9210
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

25 Gru 2010, 12:38

jiGsaw napisał(a):
barol91 napisał(a):Przecież nikt Ci nie powie co może być do zrobienia w tej A4 :roll: to jest tak jakbym Cie spytał co ja mam u siebie w maluch do zrobienia??

Sorry za offtopic, ale rozbawiłeś mnie, jak znam maluchy to ja bym strzelał, że wszystko. :mrgreen:

A nie prawda :D kumpel ma malucha z przebiegiem 26 tys km, nic nie jest do zrobienia. /

A co do tematu, policja to też nie głąby i chyba jakieś pojęcie mają o jeździe i może niekoniecznie katują auta, ale ja i tak wolałbym cos od prywatnego właściciela w Polsce kupić, zawsze to można obejrzeć z bliska.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

25 Gru 2010, 13:52

havoc napisał(a):policja to też nie głąby

Z tym bym akurat mocno dyskutował :razz:

jiGsaw napisał(a):w służbowych autach mało kto dba o takie sprawy jak oszczędzanie zimnego silnika, odczekanie przed zgaszeniem... po latach takiej eksploatacji zakup turbodiesel'a może oznaczać pomyłkę.

zgadzam sie z tym lepiej poszukać coś innego obejrzeć na spokojnie
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

25 Gru 2010, 17:21

nie spodziewałbym się nic dobrego po tym aucie ,zachwalają że dobre na export i handel
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Gru 2010, 22:51

widac ze juz zmeczony zyciem, dziwnie niski przebieg bym powiedzial(w De tez cofaja). sporo zabawy z deska rozdzielcza itd. Po sprawdzeniu i sporej negocjacji ceny mozna sie zastanowic. ale auta 'fur export' z reguly nadaja sie bardziej 'fur zlom' :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ