REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ens napisał(a):A6 i seria 3 to auta różnej klasy. A6 można porównyważ z serią 5. Allroad ma drogie częsci. 4x4 w A6 jest bardzo dobry, więc ja brałbym zwykła A6, auto mało awaryjne i bardzo fajnie się prowadzi.
ens napisał(a):W A6 jest stały, w bmw nie orientuje się za bardzo. Co do allroada, części mogą być nawet identyczne, i różnić się ceną. Znajomy miał jakiś czas allroada, i wymienił go na zwykłą A6, więc coś może byc na rzeczy. A6 to naprawdę świetne auto, możesz je brać spokojnie.
1. widzialem ze w niektorych wersjach sa lopatki do zmiany biegow czy w dieslu tez tak jest? jesli tak to jak sie skrzynia ta nazywa?
3. czym sie roznia miedzy sobia roczniki 2005, 2006, 2007 ?
5. jest w tych modelach i rocznikach 25-27 tzw system keyless ?
6. ile wersja 3.0 diesel pali trasa/miasto ?
7. systemy audio sa rozne ? jesli tak to jaki tam jest najlepszy ? (oczywiscie chodzi mi o systemy audio fabryczne)
jiGsaw napisał(a):Xdrive jest to napęd stały z elektronicznie regulowanym rozdziałem momentu między kołami, jeżeli wszystkie mają przyczepność to 60% mocy idzie na tył, 40% na przód. W zależności od warunków trakcyjnych, te wartości się zmieniają i mogą być przekazywane nawet na pojedyńcze koło, czego w quattro nie ma. Za BMW przemawia lepszy silnik i lepszy napęd. Xdrive może być droższy w eksploatacji od quattro (elektronika). W E60 podobno się nie popisali (jak na BMW) z jakością materiałów, musiał byś wejść, pomacać i porównać z Audi. Natomiast na niekorzyść Audi według mnie wpływają elementy konstrukcyjne pojazdu rodem z VW (i Skody przy okazji). Ogólnie wybrałbym E60.
jiGsaw napisał(a):Natomiast na niekorzyść Audi według mnie wpływają elementy konstrukcyjne pojazdu rodem z VW (i Skody przy okazji).
Ogólnie wybrałbym E60.
JerzyB333 napisał(a):jiGsaw napisał(a):Natomiast na niekorzyść Audi według mnie wpływają elementy konstrukcyjne pojazdu rodem z VW (i Skody przy okazji).
Ogólnie wybrałbym E60.
przy 3.0 tdi to wszystko raczej traci sens![]()
jezeli a6 jest w quattro roznica na korzysc e60 nie jest oczywistadla mnie auta jak najbardziej porownywalne i spokojnie mozna miedzy nimi wybierac. od siebie dorzuce e-klase 4 matic.
A podaj jescze swoje oczekiwania wzgledem auta- do czego uzywasz? co Ci przeszkadza? co Ci sie w aucie podoba?
Szukaj nie NAJTANSZYCH a najbardziej zadbanych- to auta wyzszej klasy i eksploatacja moze byc drozsza niz w przypadku LC. tym bardziej ze do PL trafiaja raczej igly z przebieghiem 300kkm+
JerzyB333 napisał(a):nie chodzi o konkretne czesci, tylko o weksploatowanie wiekszosci takich aut w 'okazyjnych' cenach![]()
jak trzeba wymienic pol auta zeby jezdzilo jakies roznice rzedu 100 zl na korzysc auta X nie graja roli.
podobny poziom- skoro masz 90 tysiecy na samochod nie przesadzaj ze Cie na tarcze nie bedzie stacwtedy moze lepiej jakies auto klasy sredniej, a nie wyzszej co podkreslam na kazdym kroku