Auto od "znajomego" handlarza do oceny - Poprawiony

13 Cze 2012, 13:23

Witam

Na tym forum już kiedyś pisałem , zwróciłem się do Was drodzy forumowicze o pomoc i taką też dostałem, ale niestety nie kupiłem samochodu od tamtego czasu,((przehulałem kredyt :? )
Teraz ponownie zwracam się z prośbą o ocenę konkretnego egzemplarza [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] vs astra II z 99 r mojego brata (benzyna 1.6, hatchback) za 6500 zł z kompletem kół zimowych no i wiem jaką ma przeszłość, natomiast golf z ogłoszenia jest od handlarza ,który ma sklep (monopolowy :D )na przeciwko mnie, no i siłą rzeczy znam go na tej zasadzie.
Dlatego pytanko jaką decyzję Wy byście podjęli?

Czekam za opinie i z góry dziękuję
muze76
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

13 Cze 2012, 14:52

Haha niezły tuning :D bierz od brata, najwyżej na Wigilii się z nim opłatkiem nie podzielisz :lol: serio brałbym od brata bo takie wypicowane pseudo-tuningi są niepewne
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

13 Cze 2012, 15:17

he he tak jak kolega wyżej wspomniał z bratem nie podzielisz się opłatkiem na wigilie :lol: pozatym rodzinie bobka się nie wciska:) wiesz jak jeździł wiesz co wymieniał wkońcu to brat a golf
tuning to tuning czy aby na pewno tym tuningowcem chcesz jeździć wszędzie czy tylko po wiosce? :lol: kup sobie asterke i będziesz zadowolony golf niby wielki tuning a tylko 1.4 pod maską zalatuje wioską:P ale to tylko mój gust a o gustach się nie dyskutuje także jestem za Astra!!
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!!
ufo22222
Początkujący

Miejscowość: Kępno
Prawo jazdy: 20 04 2010

13 Cze 2012, 15:18

Zdecydowanie bierz Astre.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Cze 2012, 15:26

Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi, właśnie mi zależało na czasie i dokładnie - serce i rozum podpowiada opcję, którą proponowaliście. Tym bardziej, że mieszkamy niedaleko siebie, ok. 2 km, a brat jeździ tylko na weekend bo przez cały tydzień go nie ma w domu
Jeszcze raz serdeczne dzięki i pozdrawiam
muze76
Nowicjusz

13 Cze 2012, 15:27

jak dokonasz zakupu to się pochwal wrażeniami:P
-Piłeś?? Nie jedź!!
ufo22222
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co oznacza dla kierowcy znak STOP?
    Znak STOP oznacza zakaz wjazdu na skrzyżowanie bez wcześniejszego zatrzymania się. Zwykle jest umieszczony tam, gdzie wyjazd z danej drogi jest szczególnie niebezpieczny. Według badań tylko 50% kierowców całkowicie ...

13 Cze 2012, 15:29

1.4 i 75 km zobowiązuje do poprawienia aerodynamiki nie ma co... bierz pewną astre brata, nie wiem nawet czemu się jeszcze zastanawiasz.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Cze 2012, 10:13

Sytuacja jest taka, że ta astra będzie na 90 % do sprzedania, czekam do poniedziałku, czy brat będzie kupował inne auto (praca w Niemczech ), a do końca czerwca, najpóźniej połowa lipca muszę mieć samochód no (żona pogania) i stąd ten zamęt, ale gdybym na 100 % wiedział, to już dawno bym ją kupił
Wczoraj sobie jeszcze z handlarzem chwile pogadałem i ma jeszcze do sprzedania taką o to lagunę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
trochę sobie pogadaliśmy jak to jest ze sprowadzaniem aut, wybiera zadbane egzemplarze zachwalał to auto, mówi, że teraz ciężko znaleźć przyzwoity egzemplarz i hurtu z Niemiec nie robi i jak będziemy chcieli to zaprasza na jazdę próbną, chce sprzedać za niecałe 10 000 z wszystkimi opłatami
Co Panowie sądzicie o tej lagunie?
Czekam na opinie i z góry dzięki
muze76
Nowicjusz

14 Cze 2012, 11:52

poczekaj na astrę a potem się martw. musisz kobiecie wytłumaczyć że nie można się porwać z motyką na słońce
-Piłeś?? Nie jedź!!
ufo22222
Początkujący

14 Cze 2012, 13:37

nawet jeżeli teraz zaczniesz szukać jakiegoś dobrego auta to do nie wiem czy do końca lipca uda Ci się coś trafić. Rynek przesiąknięty jest złomem odpicowanym na sprzedaż.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Cze 2012, 14:48

poszukaj na allegro czy otomoto astry II jest wiele ich i niektore wydaja sie calkiem ladne :P
ja bym polecal tez forda focusa bo przejechalem sie ostatnio takim i zakochalem sie w tym aucie i sam szukam egzeplarza dla siebie :D
co do golfa to bym nie ruszal :D Wies tuning i tyle :P
CzachaKrK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 12 06 2011
Auto: Rover 214 SI 103 KM

14 Cze 2012, 15:32

Jakby sprowadzał dobre auta to cena by była troche wyższa.
Czekaj do poniedziałku,będziesz miał pewne auto a nie druta od handlarza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Cze 2012, 15:47

OK, czekam do poniedziałku, właściwie to się samo nasuwa pytanie, nawet przez zwykłe porównanie
cen z ofertami prywatnymi, dlaczego tak "zadbane" auta sprzedaje - no dosyć tanio...za tanio
praktycznie jeśliby te auta byłyby w stanie przyzwoitym, to by musiał dokładać do interesu
Suma sumarum, czekam na astre, a Wam dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
muze76
Nowicjusz