26 Paź 2013, 11:58
Cześć,
Muszę zakupić autko w cenie około 12tys. Przeglądałem sporo ogłoszeń, ale ceny są tak rozbieżne, że nie wiem już jaki model w jakich pieniążkach powinien oscylować.
Bardzo proszę o pomoc w doborze samochodu.
Napiszę do czego ma mi służyć i jakie mam oczekiwania.
Więc tak:
km/miesiąc - 1,5-2,5tys km (tryb mieszany) - pracuję jako handlowiec więc dobrze by było aby był w miarę cichy w środku, ponieważ sporo się wisi na telefonie. No i dość oszczędne.
Diesel - nie mniej niż 100KM
Najniżej 2000rok
4/5 drzwiowy - najchętniej Hatchback, ale jeśli autko byłoby w moim guście jestem w stanie przebrnąć kombi:)
Niska awaryjność
Fajnie jakby był w miarę waleczny względem rdzy i był na łańcuszku:)
Silnik może być nawet troszkę większy, pod warunkiem że same koszty eksploatacji nie będą bardzo zróżnicowane.
I teraz tak, zastanawiałem się nad:
Opel Vectra C 2002 - ale podobno nie w tym budżecie a tego masa na necie
BMW e46 - bardzo dobre maszynki, ale też nie wiem czy ten budżet
Mazda 6
Renault Laguna 2002
Cordoba 2002
Opel Omega B FL
Skoda Octavia 2000r
Wiem, że bardzo to wszytko zróżnicowane, ale proszę się tym nie zrażać i śmiało pisać sugestie. Wcześniej jeździłem Astra II i pod względem akustyki czy komfortu było ok, ale Asrty nie wchodzą w grę:)
I mam taką prośbę, w tym zdjęciu kierownica [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] czy różny odcień samej obręczy względem miejsca poduszki świadczy o dzwonie? Przykładowo dałem, ale podobne czasem widać w innych modelach i nie wiem czy to z miejsca zły omen, czy jakiś inny bubel...
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem.