Auto około 25 tys zł. mazda, WV, audi

11 Sie 2010, 16:04

Witam!!!

Mam około 25 tys. zł na autko. Rozważam mazdę 6 kombi, vectre C sedan lub audi A4 B6.

Czy jest szansa w tej cenie na znalezienie dobrego egzemplarza któregoś z tych aut?

Czego potrzebuję: wielkość mniej więcej mazdy 6 w kombi (ostatnio oglądałem i jest idealna), robię około 7 tys km rocznie, chcę żeby to było auto jak najbardziej uniwersalne. Do jazdy po mieście dla żony ale też żeby pojechać w 3 osoby na tydzień np w góry. Chyba diesel ale nie jestem do końca przekonany (chodzi o koszty podróży- bo szkoda mi do benzyny wstawiać gaz).

Czy ktoś ma jakieś opinie na temat tych aut? Mazda podobno rdzewieje już z 2003 roku, a jak to jest np z vectrą? Wcześniejsze wiem że gniły równo.

pozdrawiam i proszę o pomoc
mareczek11400
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

11 Sie 2010, 21:48

zagranicą nie ale może na Allegro coś będzie w tej cenie ,ale czy to będzie dobre to nie mam pewności.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Sie 2010, 22:03

Witam,
7 tys. km rocznie? Wybij sobie diesla z głowy - nieopłacalna inwestycja moim zdaniem.
Diesel fajny do czasu aż Ci coś w nim buchnie :twisted: aczkolwiek niekoniecznie od razu ma się coś w nim psuć.

Na Twoim miejscu przy takim małym rocznym przebiegu kupiłbym Audi A4 B6 1.8T 163km. To wydatek ok. 30 tys zł. Ostatnio znalazłem nawet piękną sztukę na ototamto :wink:

Pozdrawiam.
MichałG

12 Sie 2010, 06:21

MichałG napisał(a):Witam,

Na Twoim miejscu przy takim małym rocznym przebiegu kupiłbym Audi A4 B6 1.8T 163km. To wydatek ok. 30 tys zł. Ostatnio znalazłem nawet piękną sztukę na ototamto :wink:

Pozdrawiam.

i co kupiłeś ją ?
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Sie 2010, 08:30

tylko ja pisząc około 25 tys miałem na myśli tak bardziej do 25 tys niż w stronę 30 tys :). A co do benzyny to trochę one palą w benzynie a szkoda do auta za 25 tys wsadzać od razu gaz (i poza tym to jest dodatkowy koszt).

A co myślicie o Maździe? Nie ukrywam że bardzo mi się podoba ale podobno są problemy z rdzą nawet w 5 letnich autach. Czy to prawda?
mareczek11400
Nowicjusz

12 Sie 2010, 09:36

czeslaw555 napisał(a):
MichałG napisał(a):Witam,

Pozdrawiam.

i co kupiłeś ją ?

Nie.
MichałG

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander PHEV w europejskiej specyfikacji
    Zaledwie sześć miesięcy po europejskim debiucie rynkowym nowego Outlandera w wersji z silnikiem benzynowym i wysokoprężnym, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zaprezentuje podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego ...

12 Sie 2010, 12:48

Vectra C nie rdzewieje. Ale za tą kase to zadbanego diesla będziesz miał ciężko znaleźć.
A nie myślałeś o Omedze C ?
Tani serwis, ładna sylwetka solidnie spasowane wnętrze, wszystko miłe w dotyku. To tak w skrócie o Vectrze C... Miałem okazję trochę tym pojeździć i byłem bardzo mile zaskoczony. I jestem pozytywnie nastawiony do tego samochodu... Przyczyniły się też do tego między innymi doskonałe właściwości jezdne :wink: .
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

12 Sie 2010, 16:02

omega jest fajna ale żona ma złe wspomnienia z nią związane :). Czyli Ty polecasz z tych trzech Vectre C? Tylko właśnie może być problem z dobrym egzemplarzem do 25 tys :/.

Ale dziękuję za wypowiedź. Jak ktoś ma jeszcze jakieś opinie to chętnie wezmę je pod uwagę.

pozdrawiam

[ Dodano: 12 Sierpień 2010, 22:20 ]
a powiedzcie mi czy w audi a4 b6 silniki 2.5 tdi są nadal do niczego? bo wiem że we wcześniejszych modelach się mocno sypały. Coś się zmieniło czy nie? Bo na allegro jest większość Audi z tymi silnikami i pytanie czemu?

[ Dodano: 19 Sierpień 2010, 13:08 ]
jeszcze mam do Was pytanie bo trochę zmieniam poglądy na temat diesla i myślę nad benzyną jednak którą ewentualnie będę mógł zagazować. Obecnie dużo nie robię kilometrów ale chcę auto na dłużej i za dwa lata zwiększą mi się roczne przebiegi.

Czy ktoś zna opinie na temat któregoś silnika w tych trzech markach który dobrze toleruje gaz?
mareczek11400
Nowicjusz