Rodzinne auto do 30000 zł ;)

31 Lip 2010, 07:27

witam
Od 5 lat jeżdżę Renault Kangoo 2003 1.5 65KM.
Jednakże w ostatnim czasie zaczęły mi się robić "niespodzianki".... wysiadło wspomaganie kierownicy..... musiałem wymienić wtryski (3600zł) ..... 2 tygodnie temu poszedł siemering w silniku (600zl)... no i chyba trzeba by się tego auta pozbyć.
Szukam więc samochodu rodzinnego (w listopadzie ma mi sie urodzić dziecko), więc przez około 3 lata będę woził wózek.

Co polecacie w kwocie do 30000zł ?
Chciałbym kupił samochód do którego chciałbym "tylko lać i jeździć" ;))

dziękuję za odpowiedzi
achtel75
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

31 Lip 2010, 07:59

achtel75 napisał(a):Chciałbym kupił samochód do którego chciałbym "tylko lać i jeździć" ;))

Żaden używany samochód taki nie będzie. Drobne awarie nie unieruchamiające samochodu czy nawet nie mające większego wpływu na komfort jazdy zawsze się zdarzają. A to jakiś czujnik a to żarówka itp itd.

Co rozumiesz pod pojęciem rodzinny samochód? Bo ja pod tym pojęciem rozumiem Forda Galaxy i wszystkie tego typu Vany - to dla mnie są rodzinne samochody.

Do 30 tyś : Mazda 6, Peugeot 407 (tutaj może być trudniej ale są), Vectra C, Zafira z końca produkcji na full wyposażeniu też będzie.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

31 Lip 2010, 08:09

pod pojęciem samochodu rodzinnego rozumiem samochód do którego można "zapakować rodzinkę" - nie szukam samochodu miejskiego (Corsa, Getz, .....).
Jak wcześniej napisałem do bagażnika powinien wejść wózek (a teraz wózki są pokaźnych rozmiarów) no i żeby było miejsce na jakąś torbę.
Tak generalnie mam w Kangoo, ale niestety - to co się z nim dzieje to raczej nie są drobne awarie...
czasami tak sobie myślę - kiedy znowu się coś zacznie dziać ....
achtel75
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

31 Lip 2010, 08:52

Na forum niektórzy twierdzą, że francusczyzna jest ok, tylko ludzie dziwnym trafem się zmówili, że jest awaryjna i jej nie kupują :lol: Od siebie polecam E46/E39 touring.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

31 Lip 2010, 10:30

ja bym polecał Golfa plus. Za te pieniadze może być cięzko znaleść dobry egzemplaż ale jak widać da się:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ten niestety na pare rys, ale co najwazniejsze nie jest sprowadzany z niemiec.
Gdybys zwiekszyl limit o 3-4 tysiace spokojnie znalazł byś całkowicie zdrowy egzemplarz.
Auto ma dobry silnik, ciekawe wyposażenie i co najważniejsze nie mały bagażnik.
sedek
Nowicjusz

Miejscowość: polska

31 Lip 2010, 12:37

Golf jako rodzinny samochód? Po przesiadce z Kangoo? Bój się boga.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Audi e-tron GT concept - elektryczny samochód koncepcyjny
    Audi e-tron Trzecie. W Los Angeles, światowej stolicy filmu, na odbywającej się tam wystawie motoryzacyjnej cztery pierścienie przedstawiają nową gwiazdę. Zobaczyć tu można przygotowane specjalnie na to wydarzenie auto koncepcyjne ...

31 Lip 2010, 17:21

Golf? Passat i to kombi jeśli już jak chcesz wózek i inne dziecięce niezbędne akcesoria wozić.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

31 Lip 2010, 17:28

jiGsaw napisał(a):Golf jako rodzinny samochód?

A co w tym dziwnego... :?: :?: Np.Golf Kombi nie moze spelniac takiej roli.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

31 Lip 2010, 18:06

Golf to kompakt, samochód przeznaczony do miasta, w trasę awaryjnie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

31 Lip 2010, 18:20

jiGsaw napisał(a):Golf to kompakt,

Nie bądzmy drobiazgowi... :mrgreen: Nie powiesz mi chyba ze jak bys miał full wypas to nie smigał byś w trasę... :?: :?: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

31 Lip 2010, 18:27

Wypasem się nie jeździ, po prostu golf nie jest autem, które się dobrze wstrzeli w jego oczekiwania wg. mnie. Nie mówię, że Golfem się nie da jechać w trasę, ale do rodzinnego auta jednak mu trochę brakuje.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

31 Lip 2010, 22:05

ale polecane przez Ciebie e46 juz jest autem rodzinnym? bez przesady, przeciez jedyna przewaga BMW to fantastyczny napęd i potencjalnie lepszy silnik, bo jesli idzie o przestrzen w srodku, to e46 wzgledem golfa kombi wzrostu przestrzeni nie oferuje...
Ostatnio edytowany przez hesus, 31 Lip 2010, 22:26, edytowano w sumie 1 raz
hesus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
Auto: Is200

31 Lip 2010, 22:24

lepiej VANA zamiast osobowki
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

31 Lip 2010, 23:49

hesus napisał(a):ale polecane przez Ciebie e46 juz jest autem rodzinnym? bez przesady, przeciez jedyna przewaga BMW to fantastyczny napęd i potencjalnie lepszy silnik, bo jesli idzie o przestrzen w srodku, to e46 wzgledem golfa kombi wzrostu przestrzeni nie oferuje...

No i jeszcze komfort (zawieszenie, fotele, wyciszenie... itd.), a jak E46 nie starczy to jeszcze zostaje E39. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Sie 2010, 14:56

achtel75 napisał(a):witam
Od 5 lat jeżdżę Renault Kangoo 2003 1.5 65KM.
Jednakże w ostatnim czasie zaczęły mi się robić "niespodzianki".... wysiadło wspomaganie kierownicy..... musiałem wymienić wtryski (3600zł) ..... 2 tygodnie temu poszedł siemering w silniku (600zl)... no i chyba trzeba by się tego auta pozbyć.
Szukam więc samochodu rodzinnego (w listopadzie ma mi sie urodzić dziecko), więc przez około 3 lata będę woził wózek.

Co polecacie w kwocie do 30000zł ?
Chciałbym kupił samochód do którego chciałbym "tylko lać i jeździć" ;))

dziękuję za odpowiedzi

====================================================

Witam,

Nie dlatego że chcę sprzedać ale dlatego że sama uzytkuję aktualnie sprowadzoną na kołach KIA CARNIVAL 2005 rok z FR jest naprawdę SUUPER SUPER,
BYŁAM TYM AUTKIEM NA WAKACJACH, dobrze wyposażone BEZWYPADKOWE
oddam ale za kwotę ok 27000 po opłatach
więcej info pod 0660747677
dodam iż to juz 2 KIA , pierwszą oddałam dla rodzinki w Wawie
wszyscy zadowoleni a i w kieszeni coś zostało

pozdrawiam :grin:
wiowio40
wiowio40
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce