Rodzinne auto do 30000 zł ;)

31 Lip 2010, 08:27

witam
Od 5 lat jeżdżę Renault Kangoo 2003 1.5 65KM.
Jednakże w ostatnim czasie zaczęły mi się robić "niespodzianki".... wysiadło wspomaganie kierownicy..... musiałem wymienić wtryski (3600zł) ..... 2 tygodnie temu poszedł siemering w silniku (600zl)... no i chyba trzeba by się tego auta pozbyć.
Szukam więc samochodu rodzinnego (w listopadzie ma mi sie urodzić dziecko), więc przez około 3 lata będę woził wózek.

Co polecacie w kwocie do 30000zł ?
Chciałbym kupił samochód do którego chciałbym "tylko lać i jeździć" ;))

dziękuję za odpowiedzi
achtel75
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

31 Lip 2010, 08:59

achtel75 napisał(a):Chciałbym kupił samochód do którego chciałbym "tylko lać i jeździć" ;))

Żaden używany samochód taki nie będzie. Drobne awarie nie unieruchamiające samochodu czy nawet nie mające większego wpływu na komfort jazdy zawsze się zdarzają. A to jakiś czujnik a to żarówka itp itd.

Co rozumiesz pod pojęciem rodzinny samochód? Bo ja pod tym pojęciem rozumiem Forda Galaxy i wszystkie tego typu Vany - to dla mnie są rodzinne samochody.

Do 30 tyś : Mazda 6, Peugeot 407 (tutaj może być trudniej ale są), Vectra C, Zafira z końca produkcji na full wyposażeniu też będzie.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

31 Lip 2010, 09:09

pod pojęciem samochodu rodzinnego rozumiem samochód do którego można "zapakować rodzinkę" - nie szukam samochodu miejskiego (Corsa, Getz, .....).
Jak wcześniej napisałem do bagażnika powinien wejść wózek (a teraz wózki są pokaźnych rozmiarów) no i żeby było miejsce na jakąś torbę.
Tak generalnie mam w Kangoo, ale niestety - to co się z nim dzieje to raczej nie są drobne awarie...
czasami tak sobie myślę - kiedy znowu się coś zacznie dziać ....
achtel75
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

31 Lip 2010, 09:52

Na forum niektórzy twierdzą, że francusczyzna jest ok, tylko ludzie dziwnym trafem się zmówili, że jest awaryjna i jej nie kupują :lol: Od siebie polecam E46/E39 touring.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

31 Lip 2010, 11:30

ja bym polecał Golfa plus. Za te pieniadze może być cięzko znaleść dobry egzemplaż ale jak widać da się:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ten niestety na pare rys, ale co najwazniejsze nie jest sprowadzany z niemiec.
Gdybys zwiekszyl limit o 3-4 tysiace spokojnie znalazł byś całkowicie zdrowy egzemplarz.
Auto ma dobry silnik, ciekawe wyposażenie i co najważniejsze nie mały bagażnik.
sedek
Nowicjusz

Miejscowość: polska

31 Lip 2010, 13:37

Golf jako rodzinny samochód? Po przesiadce z Kangoo? Bój się boga.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

31 Lip 2010, 18:21

Golf? Passat i to kombi jeśli już jak chcesz wózek i inne dziecięce niezbędne akcesoria wozić.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

31 Lip 2010, 18:28

jiGsaw napisał(a):Golf jako rodzinny samochód?

A co w tym dziwnego... :?: :?: Np.Golf Kombi nie moze spelniac takiej roli.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

31 Lip 2010, 19:06

Golf to kompakt, samochód przeznaczony do miasta, w trasę awaryjnie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

31 Lip 2010, 19:20

jiGsaw napisał(a):Golf to kompakt,

Nie bądzmy drobiazgowi... :mrgreen: Nie powiesz mi chyba ze jak bys miał full wypas to nie smigał byś w trasę... :?: :?: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

31 Lip 2010, 19:27

Wypasem się nie jeździ, po prostu golf nie jest autem, które się dobrze wstrzeli w jego oczekiwania wg. mnie. Nie mówię, że Golfem się nie da jechać w trasę, ale do rodzinnego auta jednak mu trochę brakuje.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

31 Lip 2010, 23:05

ale polecane przez Ciebie e46 juz jest autem rodzinnym? bez przesady, przeciez jedyna przewaga BMW to fantastyczny napęd i potencjalnie lepszy silnik, bo jesli idzie o przestrzen w srodku, to e46 wzgledem golfa kombi wzrostu przestrzeni nie oferuje...
Ostatnio edytowany przez hesus, 31 Lip 2010, 23:26, edytowano w sumie 1 raz
hesus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
Auto: Is200

31 Lip 2010, 23:24

lepiej VANA zamiast osobowki
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

01 Sie 2010, 00:49

hesus napisał(a):ale polecane przez Ciebie e46 juz jest autem rodzinnym? bez przesady, przeciez jedyna przewaga BMW to fantastyczny napęd i potencjalnie lepszy silnik, bo jesli idzie o przestrzen w srodku, to e46 wzgledem golfa kombi wzrostu przestrzeni nie oferuje...

No i jeszcze komfort (zawieszenie, fotele, wyciszenie... itd.), a jak E46 nie starczy to jeszcze zostaje E39. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Sie 2010, 15:56

achtel75 napisał(a):witam
Od 5 lat jeżdżę Renault Kangoo 2003 1.5 65KM.
Jednakże w ostatnim czasie zaczęły mi się robić "niespodzianki".... wysiadło wspomaganie kierownicy..... musiałem wymienić wtryski (3600zł) ..... 2 tygodnie temu poszedł siemering w silniku (600zl)... no i chyba trzeba by się tego auta pozbyć.
Szukam więc samochodu rodzinnego (w listopadzie ma mi sie urodzić dziecko), więc przez około 3 lata będę woził wózek.

Co polecacie w kwocie do 30000zł ?
Chciałbym kupił samochód do którego chciałbym "tylko lać i jeździć" ;))

dziękuję za odpowiedzi

====================================================

Witam,

Nie dlatego że chcę sprzedać ale dlatego że sama uzytkuję aktualnie sprowadzoną na kołach KIA CARNIVAL 2005 rok z FR jest naprawdę SUUPER SUPER,
BYŁAM TYM AUTKIEM NA WAKACJACH, dobrze wyposażone BEZWYPADKOWE
oddam ale za kwotę ok 27000 po opłatach
więcej info pod 0660747677
dodam iż to juz 2 KIA , pierwszą oddałam dla rodzinki w Wawie
wszyscy zadowoleni a i w kieszeni coś zostało

pozdrawiam :grin:
wiowio40
wiowio40
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce