REKLAMA
Witam wszystkich forumowiczów. Planuję zmianę auta obecnie jeżdżę mazdą 323f, 2.0 DiTD 101KM 2001 rok. Chciałbym zakupić auto trochę wyższej klasy.
Wymagania
- Jeżdżę około 1500 km miesięcznie, trasy około 40 kilometrowe. Dlatego szukam auta oszczędnego rozważam diesel lub benzyna+LPG. (wiem że najlepiej kupić auto bez instalacji i założyć swoją, czy wtedy opłaca się kupić coś tańszego i zagazować?)
- Ważna jest dla mnie również bezawaryjność, dbam o samochód drobne naprawy wykonuje na bieżąco jednak chciałbym uniknąć kosztownych napraw (dwumas itd.)
- Uciekam od rdzy z mojej mazdy więc ta kwestia też jest istotna.
- Nie mam wymagań co do rocznika czy przebiegu, was chciałem się poradzić czy lepiej szukać czegoś starszego (Audi A3, Mercedes C klasa). Czy kupić jakiegoś młodszego kopakta Citroen C4, Ford Focus.
Szczerze powiem, napisałem na wstępie iż auto ma w miarę mało palić, jednak ja sam nie zawsze jeżdżę ekonomicznie więc bardziej nad to, przekładam to abym miał trochę zapasu pod pedałem gazu:)
Co powiecie na Mazdę 6, 2.0 diesel 136 km. Auto z 2003-2005 jestem w stanie kupić w tym budżecie.
Bardzo zachęcam do dyskusji i liczę na cenne porady