Samochód dla nowego, niezdecydowanego kierowcy do 12tys.

27 Sie 2016, 11:39

Witam! Może zacznę od tego że się przedstawię, a więc jestem osobą bardzo młodą mam dopiero 19lat, skończyłem w tym roku szkołę i obecnie pracuję. Prawo jazdy posiadam od kwietnia 2016 czyli zaledwie od 4 miesięcy :)
Obecnie codziennie jezdze Oplem Corsą B 1.4 60KM 1997r. Główne dystantę które pokonuje samochodem są do dystanse do pracy 5dni w tygodniu po 10km w jedną stronę. Auto służy mi głównie do dojazdów do pracy, jazdy miejskiej typu na zakupy 2-3 razy w tygodniu do jakiegoś centrum handlowego, w weekendy czasem zdarzy się jakiś dłuższy wypad za miasto 2-3 razy w miesiącu.

Auto które planuję zakupić hmm, i tu się zaczyna mój problem, mam kilka typów aut, ale on się tak mega różnią od siebie, ponieważ niektóre do małe zwinne "sportowe" miejskie samochody, a inne to znowu wielkie potężne kombi. Mam nadzieję iż może ktoś pomoże mi tutaj nakierować się jakie auto tak na prawdę jest mi potrzebne, czego od auta mogę chcieć. Jedyne to aby auto nie było bardzo awaryjne że 20dni na 30 w miesiącu stało by w serwisie, spalanie też raczej nie przywiązuje wagi ale no najlepiej jak by paliło mniej niż 15 ;)
Samochód chciałbym aby nie kosztował więcej niż 12 000zł i nie był starszy niż od rocznika 2002 wzwyz, najlepiej jak by się udało znaleźć dobry samochód do 10 000zł ale te 12 000zł jestem w stanie wydać.

Kolejną sprawą jest sam postanowiłem że chcę coś osiągnąć sam bez żadnej pomocy więc właścicielem samochodu jestem samodzielnie, bez żadnej osoby starszej z zniżkami. Obecnie na przy mnie jako świeżym kierowcy OC na Opla Corsa B 1.4 60km benzyna 1997r, 202tyś przebieg wyniosło 1500zł i to była najtańsza oferta którą zaproponowało PZU.
Wiadomo nowszy samochód, większa liczba koni, większa pojemność silnika chciałbym też wiedzieć ile może mnie ok. wynieść OC na to nowe dane auto

Ok, teraz pora przejść do aut. Mam kilka wyszukanych propozycji które by mnie w miarę interesowały, i chciałbym jakbyście mogli, abyście rzucili na nie okiem, coś podpowiedzieli o danym modelu, coś doradzili, odradzili, sami może coś od siebie polecili.

Moje upatrzenia:
1.[link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do Gratka wygasł]
3.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do Gratka wygasł]
6. [link do Gratka wygasł]
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
9. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
10. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
11. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
12. [link do Gratka wygasł]
13. [link do Gratka wygasł]
14. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
15. [link do Gratka wygasł]
16. [link do oferty na Olx wygasł]
17. [link do oferty na Olx wygasł]
18. [link do oferty na Olx wygasł]
19. [link do oferty na Olx wygasł]
20. [link do oferty na Olx wygasł]
22. [link do oferty na Olx wygasł]
23. [link do oferty na Olx wygasł]
24. [link do oferty na Olx wygasł]
25. [link do oferty na Olx wygasł]
26. [link do oferty na Olx wygasł]
27. [link do oferty na Olx wygasł]
28. [link do oferty na Olx wygasł]
29. [link do oferty na Olx wygasł]

i jedna opcja troszkę ciut droższa bo 13 500 ale za którą w stanie byłbym jeszcze tyle dać:
30. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak mówiłem typów mam dużo bo dużo też aut mi się podoba, z góry bardzo dziękuje wszystkim którzy się coś udzielą ;)! Pozdrawiam!
elsivek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 11 04 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Corolla E12
Silnik: 1.6 VVT-i 110KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004