pocieszny napisał(a):akurat ogłoszenie zniknęło bo bym z chęcią wkleił
Pewnie ktoś już kupił i teraz się chełpi że ma świene, zadbane, szybkie i wygodne auto z pewnej ręki i małym przebiegiem bo dziadek w Niemczech woził nim babcię do kościoła i nigdy nie miał wypadku bo nie przekraczał 50km/h
Co wy chłopakowi proponujecie? Golfa II? Audi 80? To konstrukcje pamiętające jeszcze mur berliński, starsze niż on sam!!! On ma do wydania 8 tys. a nie 3!
Za taką kasę znajdziesz sporo lepszych, nowszych i mniej zajechanych aut, o nowszej konstrukcji (a co za tym idzie np. fajniejszym wnętrzu, większym bezpieczeństwie itp - świat idzie do przodu, a taki Golfik II to wprawdzie klasyk i bardzo dobre auto jeśli jest oryginalne a nie po tuningu, ale jego wygląd, technologia, poziom bezpieczeństwa itp siedzą jeszcze w latach 80 !).
Obejrzyj takie:
Alfa Romeo 146
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Alfa Romeo 156
[link do oferty na Allegro wygasł]
(akurat o te Alfy musisz dbać, bo niektóre z nich potrafią być kapryśne)
Nissan Micra
Saab 900
Fiat Brava
[link do oferty na Allegro wygasł]
Honda Civic VI
[link do oferty na Allegro wygasł] albo jakąś bardziej wypasioną V jeśli na VI 8tys. okaże się za mało
Hyundai Coupe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jeśli chcesz coś w mocniejszym silnikiem - 140KM w stosunkowo lekkim samochodzie jakim jest H.Coupe powinno ci pozwolić skutecznie zawstydzać na światłach droższe samochody z 2-litrowymi turbodieslami
Daewoo Lanos
[link do oferty na Allegro wygasł] i jeszcze powinno ci zostać trochę kasy na odpicowanie (np. alufelgi
)
Peugoet 206
[link do oferty na Allegro wygasł] który wbrew obiegowej opinii nie jest zbyt awaryjny (mnie nigdy nie zawiódł na trasie, czego nie mogę powiedzieć m.in. o Fordach, Oplach, Mercedesie i Toyocie), a przy tym bardzo przemyślany i "user friendly" o ile ma klimę i coś mocniejszego niż 1.1 60KM
Pewnie jest jeszcze sporo innych samochodów w tej cenie, podałem te które w pierwszej chwili przyszły mi na myśl, ale sam widzisz że wybór nie kończy się na Golfie II/III albo Audi 80 na które przeznaczyć 8 tysięcy to żal.pl