Auto oszczędne i bezawaryjne

02 Wrz 2010, 21:31

jeśli ma być tanie niezawodne i do tego oszczędne (trochę ja w ERZE ale cóż)
golf II 1,6+ lpg
2 rzeczy ważne auto kupione w dobrej kondycji, i LPG założone przez mechanika a nie zakładacza :wink:

przy takiej kombinacji wszystkie diesle mogą się chować z "oszczędnością" natomiast plusy poznasz w zimie odpalając auto od strzała, a nie po półgodzinnej walce :mrgreen:

jeśli kupisz 206 (w podobnej konfiguracji) też nie będzie źle tylko muszą być spełnione 2 warunki o których pisałem :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0

02 Wrz 2010, 22:28

ofc ze nie za małe ibiza i polo nic takiego nie napisałem :)) tylko spodobał mi się strasznie ten brava :> zobacze sobie tego golfa II na gaz.

jak uwazacie, gaz to dobra opcja? zalezy mi na wypowiedziach bardziej rozwiniętych, pozdro :)
lame lame lame kid.
asior
Nowicjusz

Miejscowość: się biorą dzieci?
1

02 Wrz 2010, 22:28

Oj odnośnie Polo to paru by sie zdziwiło,samochód na dość dużo miejsca w środku,nawet wersja 3D z tyłu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

02 Wrz 2010, 22:52

polo fajne aczkolwiek golf tańszy w ewentualniej naprawie,no i silniki jakieś takie w normalnych pojemnościach a nie jak kosiarka :mrgreen:

co do LPG jeśli jest dobrze instalacja zrobiona to 2 litrowe GTI spala w granicach 9ciu litrów LPG na 100km (jak ktoś łatwo może policzyć to jest równowartość 4,5-5 litrów ON) co jest porównywalne z mułowatym 1,9TDI :mrgreen: aczkolwiek nie w kwestii osiągów ;) którymi niestety TD czy TDI pochwalić się nie mogą ;) oczywiście jeśli zamierzasz się poruszać z prędkością światła to i spalanie wzrośnie :mrgreen:
miałem golfika 1,6 miałem też 2,0
1,6 spalał w granicach 7-7,5 litra LPG na 100 (no i oczywiście odrobine PB na rozruch)
2.0 spalał w granicach 8-9 lecz też osiągi nieporównywalne :wink:

z rzeczy droższych to niestety OC będzie trochę droższe niż za diesla no i przegląd (jedno i drugie w granicy 50 PLN :mrgreen: ) czy się opłaca?? oczywiście że tak :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

0

02 Wrz 2010, 23:00

80 fajna sprawa ale jak w dieslu to 1.6 malo koni tak jak i 1.9
auto dobrze wyposazone jak za ta cene mocne czesci tanie i trwale i ocynk ofc
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław
0

02 Wrz 2010, 23:06

ostatnio byłem na kupnie 80/90
niestety z egzemplarzy które oglądałem (ponad 20) to albo było składane z 2-3 albo mechanika była do wymiany :evil: niestety skutecznie mnie to zniechęciło do zakupu :mrgreen:
no i niestety jako cięższa pali też troche więcej ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E11 G6 / G6R (1997–1999)
    Zaprezentowana w 1997 kolejna, przednionapędowa generacja Corolli zasłynęła uniwersalnością zastosowań oraz trwałością i bezawaryjnością. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych generacji, z którymi dość mocno była ...

02 Wrz 2010, 23:10

ponad 20 to :shock: ladnie
pewnie byly w takim stanie poniewaz byly za tani hajs

J. Stalin
emilo222
Aktywny

0

02 Wrz 2010, 23:15

w granicy 9-11 tysi
pocieszny
Forumowicz VIP

0

02 Wrz 2010, 23:18

za te piedniadze to dobre auto powinlo byc
chyba szukales ideau i czepiales sie ? dupereli jak to nie ktorzy

J. Stalin
emilo222
Aktywny

0

02 Wrz 2010, 23:24

przespawana cała podłużnica to raczej nie duperel,
przestawiona kołyska z przodu z zupełnie nowymi dziurami nawierconymi ręczną wiertarką to też raczej nie duperel :mrgreen:
silnik któy gaśnie po wyjęciu bagnetu/odkręceniu korka wlewu oleju to szrot,
nie mówiąc o całej gamie powykrzywianych w których przednia oś nie idzie za tylną osią :mrgreen:

rekordzistą był piękny szafirowy metalic złożony z 3 różnych (co najmniej) 2 podłużnice przespawane metodą wujka staśka w szopie, silnik i skrzynia nie od tego auta trochę pod kątem ustawione (nie mieściły się w tunelu to młotkiem pomogli) całości 11 tys :mrgreen:
z zewnątrz polerka na piękne autko środeczek pachnący :wink:
pewnie jeździła nim niemka 1 w tygodniu do kościoła bo przebieg w standardzie 159 tys :wink:

akurat ogłoszenie zniknęło bo bym z chęcią wkleił :evil:
pocieszny
Forumowicz VIP

0

02 Wrz 2010, 23:33

wiem cos o tym nie raz jechalem po auto
przez tel ahh jakie te auto nie jest a co do czego jak ogladalem to sie samochod nie zgadzal
ostatnio natchnolem sie na dziwny przypadek co mnie zaciekwilo gdzie byl opel vektra B z hakiem na ktorym byla uciata kulka do dyszla

wiec co kupiles znalazles jakies audi ?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

0

02 Wrz 2010, 23:36

nie :mrgreen:
skończyło się na oszczędnym Isuzu Trooper/Opel Monterey 3.2V6
dołączył jako dupowóz do stadka innych 4x4 pod domem :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

0

03 Wrz 2010, 01:41

heheh oszczednym 3.2L i to w 4x4
jakie ma ta bestia spalanie i KM

J. Stalin
emilo222
Aktywny

0

03 Wrz 2010, 03:48

Może podać kawe i ciasteczka?

Chyba trochę od tematu odbiegliście...
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock
0

03 Wrz 2010, 09:28

pocieszny napisał(a):akurat ogłoszenie zniknęło bo bym z chęcią wkleił :evil:

Pewnie ktoś już kupił i teraz się chełpi że ma świene, zadbane, szybkie i wygodne auto z pewnej ręki i małym przebiegiem bo dziadek w Niemczech woził nim babcię do kościoła i nigdy nie miał wypadku bo nie przekraczał 50km/h :P

Co wy chłopakowi proponujecie? Golfa II? Audi 80? To konstrukcje pamiętające jeszcze mur berliński, starsze niż on sam!!! On ma do wydania 8 tys. a nie 3! :P

Za taką kasę znajdziesz sporo lepszych, nowszych i mniej zajechanych aut, o nowszej konstrukcji (a co za tym idzie np. fajniejszym wnętrzu, większym bezpieczeństwie itp - świat idzie do przodu, a taki Golfik II to wprawdzie klasyk i bardzo dobre auto jeśli jest oryginalne a nie po tuningu, ale jego wygląd, technologia, poziom bezpieczeństwa itp siedzą jeszcze w latach 80 !).

Obejrzyj takie:
Alfa Romeo 146 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Alfa Romeo 156 [link do oferty na Allegro wygasł]
(akurat o te Alfy musisz dbać, bo niektóre z nich potrafią być kapryśne)
Nissan Micra [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Saab 900 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Fiat Brava [link do oferty na Allegro wygasł]
Honda Civic VI [link do oferty na Allegro wygasł] albo jakąś bardziej wypasioną V jeśli na VI 8tys. okaże się za mało
Hyundai Coupe [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jeśli chcesz coś w mocniejszym silnikiem - 140KM w stosunkowo lekkim samochodzie jakim jest H.Coupe powinno ci pozwolić skutecznie zawstydzać na światłach droższe samochody z 2-litrowymi turbodieslami :P
Daewoo Lanos [link do oferty na Allegro wygasł] i jeszcze powinno ci zostać trochę kasy na odpicowanie (np. alufelgi :) )
Peugoet 206 [link do oferty na Allegro wygasł] który wbrew obiegowej opinii nie jest zbyt awaryjny (mnie nigdy nie zawiódł na trasie, czego nie mogę powiedzieć m.in. o Fordach, Oplach, Mercedesie i Toyocie), a przy tym bardzo przemyślany i "user friendly" o ile ma klimę i coś mocniejszego niż 1.1 60KM

Pewnie jest jeszcze sporo innych samochodów w tej cenie, podałem te które w pierwszej chwili przyszły mi na myśl, ale sam widzisz że wybór nie kończy się na Golfie II/III albo Audi 80 na które przeznaczyć 8 tysięcy to żal.pl ;)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
0