Auto oszczędne, tanie w utrzymaniu ~8000zł diesel vs. gaz

22 Maj 2014, 21:18

Ja bym sie bliżej przyjrzał tej Astrze,sprzedawca wydaje sie być uczciwy (pisze nawet o wypadkowości).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Cze 2014, 08:31

Udało się sprzedać w końcu mój samochód więc teraz już konkretnie szukam auta i budżet to 9000zł. Jak się uda to nawet może do 10kzł się naciągnie ale na chwile obecną to max 9000zł.
Znalazłem obecnie coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak z tymi pugami sprawa wygląda? Dużo ludzi niby pisze, że awaryjne a inni z kolei je polecają.
Rob90
Nowicjusz

Auto: Brak

16 Cze 2014, 14:27

Rob90 napisał(a): Dużo ludzi niby pisze, że awaryjne a inni z kolei je polecają
Dobre są ale nie pierwsze 2 roczniki bo miały samozapłony.

1.Praktycznie nic nie napisał, ogłoszenie na "odwal się"
2.Dostała w przód
3.Trochę tani, szeroka szpara między błotnikiem z prawej strony a maską.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Cze 2014, 20:25

Ibiza sprzedana :P
Leona z ciekawości obejrzałem bo u mnie w mieście i turbinka swiszcze bity z kazdej strony chyba :D
307 wiem, że mało właśnie napisane dlatego chce dzwonićale zalatuje handlarzem i ttak :/
Jakoś nie moge znaleźć czegoś co by mnie zainteresowało.
Rob90
Nowicjusz

07 Lip 2014, 09:19

No więc tak dalej szukam swojego autka ale budżet to już jest 10k zł jeśli coś fajnego to do 11k zł wzrasta ale to już razem z opłatami oczywiście. Znalazłem 5 autek które mnie zainteresowały. Głownie mi zależy na wygodzie w środku i przestrzeni. Miesięcznie tak jak pisałem tak około 1800km w sumie większość to trasa będzie czyli prędkość 90-110. Mogę powiedzieć trasa/miasto = 80/20.

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ogólnie z zewnątrz jak i w środku był bardzo zadbany bo znajomy oglądał. Jednak ta rdza na tarczach czego może być skutkiem ? Ostateczna cena to 9900 chociaż może jeszcze coś by się utargowało. Astra jeździłem nawet wygodna była dla mnie i przestronna.
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Dzisiaj będę dzwonił się dowiem może coś więcej ale ogólnie według mnie dosyć ładnie wygląda i bez zastrzeżeń. Nowoczesna stylistyka bardzo mnie przyciąga.
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jak to fiesta zwykły klasyczny nic wielkiego osobiście jeździłem tyle ,że w benzynie więc znam mniej więcej. Jedynie zawieszenie trochę twarde.
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tak większa fiesta może trochę wygodniejszy. Może być problem z odsprzedażą bo chyba rzadkie auto ogólnie.
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - średnio mi się podoba środek ogołnie nie wiem ile zejdzie z ceny czy wystarczy środków.

Samochody wymieniłem w kolejności takiej która mi przypadła do gustu z tym, że Astra i 307 pierwsze miejsce jak dla mnie. I głownie na te 2 samochody patrzę.
Rob90
Nowicjusz

07 Lip 2014, 11:08

1. Drzwi pasażera mają inny odcień, wypicowana na handel że aż miło i dlaczego zszedł z ceny aż 900zł :?: :shock: Poza tym już po opłatach, sprowadzenie tez kosztuje, dolicz zarobek więc ile za nią dał :?:
2.No już by chociaż te zdjęcia obrócił.. :angry: Wygląda bardzo ładnie, warto się zainteresować.
3.Wygląda okej, troszkę tani i na takie trasy nie polecam :no:
4. Ze sprzedażą nie będzie problemu, słaby silnik, cena niska i nie polecam na trasy :no:
5.Okej, tylko sprawdź ten gaz bo do Hondy byle czego nie włożysz
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczny autobus BYD kursuje w Warszawie
    W pełni elektryczny autobus BYD K9 kursuje już w stolicy. Miejskie Zakłady Autobusowe testują ekologiczny autobus chińskiej firmy BYD (Build Your Dreams) aż do 18 czerwca. Autobus kursuje na linii 222 przebiegającej przez ...

07 Lip 2014, 11:39

No to chyba ta 307 się zainteresuje mimo tego ,że parę km trzeba będzie zrobić. Chociaż ta astre to może i obejrze dzisiaj. Widocznie kiepsko znajomy oglądał skoro nie zauważył rozniacego się koloru. Znaczy się tutaj jest cena 10800 a tam pisze 9900 na miejscu na aucie i chyba w innym komisie stoi niż jest wystawiona. Mieszek ogołnie jest starsznie zużyty jeśli chodzi o resztę auta. Trasy jeżdże dwupasmówkami ogolnie i nawet Panda 1.1 daje jakoś radę :P
Rob90
Nowicjusz

15 Lip 2014, 07:19

No to moja przygoda z kupnem auta skończyłą się na zakupie tego egzemplarza [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :)
Parę rzeczy się nei zgadzało ale jednak kupiłem bo samochód nie był bity ani malowany silnik jak i zawieszenie bardzo ładne bez problemów. Jedyne to to, ze rocznik to 1999, lusterka manualne, brak komputera no i brak książki serwisowej z tego co było napisane a się okazało ale o braku książki wiedziałem wcześniej. Minusy to wytarta kierownica, odchodząca tapicerka z boczków drzwi i przedarty fotel kierowcy. Zastrzeżen jakichkolwiek brak. Cena ostateczna 11tys ale myśle ze było warto.
Rob90
Nowicjusz

15 Lip 2014, 11:09

Tu Cię zmartwie.. Jak jest tak zniszczony w środku to ma przynajmniej 100 tysięcy więcej.
Koniu
Forumowicz VIP

15 Lip 2014, 17:43

Drogo o.O
@Koniu, może i kręcony ale jak zadbany to co się tym przejmować :)
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

15 Lip 2014, 19:36

Jak w dobrym stanie to warto dołożyć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012