REKLAMA
Witam wszystkich.
Niedawno sprzedałem moja biała rakietę (Cinquecento 700), ponieważ była już dość leciwa i stwierdziłem, że pora przesiąść się do czegoś innego. Może zaczne do tego , że auto będzie głównie użytkowane do dojazdu do pracy (ok. 4km w jedna stronę) oraz podobnie krótkich tras. Jednak planuje również , średnio raz na 2 tygodnie pokonywać trasę ok 100 km w jedną stronę. Zależy mi na tym aby to był hatchback , z silnikiem nie większym niż 1.6. Co do rodzaju napędu tu pojawia się mój największy problem. Najbardziej skłaniałem się ku dieslowi , jednak słyszałem wiele opinii żeby odpuścić na krótkie trasy. Chciałbym aby auto służyło mi około 3-5 lat, i póki co myslę, że maksymalna kwota jaką mogę wyłozyć to ok. 5500 zł. Głównie potrzebowałbym takich bajerów jak elektryczne szyby (chociaz niekoniecznie ) i wspomaganie, czyli myśle , że wielkich wymagan nie ma Także chciałbym zadać pytanie o sekwencyjny gaz, poniewaz znalazłem wiele ogłoszeń , bardzooo tanich aut z sekwencją jak na swój model/rocznik ( w cenach do 5 tys). Bardzo mnie interesuje opinia na temat małych dieslów, oraz także jakie konkretne modele możecie mi polecić. Auto będę kupywał za około 2 miesiące.
Z góry dziekuje i pozdrawiam