REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
gracz24ha napisał(a):Mam Peugeota więc z czystym sumieniem mogę Ci polecić właśnie Peugeota. Ja mam z silnikiem 2.0 HDI i jestem bardzo zadowolony, osiągi w zupełności wystarczające, sprowadzany, po autostradzie jechałem nim we dwójkę 180 km/h i poszedłby więcej. W mieście naprawdę dużo nie pali, a fajnie czuć zapas pod nogą. Jeśli chodzi o awarie to oprócz tych typowo eksploatacyjnych miałem problemy ze sprzęgłem (bodaj zerwała się linka),a tak to standard- klocki, tarcze itp. Naprawdę mój egzemplarz jest bardzo mało awaryjny.
kon146 napisał(a):Nie chce wchodzić z Tobą w dyskusję bo to co piszesz to idiotyzm, a inni to czytają. Proponuje wejść na forum forda i tam wejść w dyskusje. .mihau napisał(a):Mondeo kupowane było jak maiło 3 lata i 52,5 tys. km przebiegu bezpośrednio od właściciela.
Czyli nawet zakładając ,że on przekręcił licznik i auto miało wtedy 100 tys. km to i tak branie oleju przy 220 tys. km zajeżdza lipą.
Mondeo nie było kupowane po jakiejś okazyjnej ceniekon146 napisał(a):Nie było takiego tematu bo normalni ludzie kupują auta w realnych cenach
kon146 napisał(a):Nigdy nie było problemu z braniem oleju w Fordach
Karloss z fcp napisał(a):]Branie wiekszej ilosci oleju w mondeo mk3 benzyna to czesta przypadlosc tych silnikow przed pierwszym FL. Bardzo czesto jest tak, ze nie bedzie widac zadnych wyciekow, nie bedzie praktycznie nic niepokojacego w spalinach, a wina glownie lezy w pierscieniach. Radze poszukac na ten temat w archiwum, troche tego znajdziesz. Najczesciej konczylo sie to wymiana wlasnie pierscieni lub zakupem drugiego silnika