Auto po kapitalnym remoncie - przepisy

07 Sie 2007, 20:27

Na aukcji internetowej było napisane że auto jest po kapitalnym remoncie . Kupujacy przyjechał do mnie spisaliśmy umowe taką która jest dołaczana w Anonsach. Opowiedziałem kupujacemu ze sa do wymiany hamulce. Po tygodniu dzwoni do mnie facet ten który go ode mnie kupił że chce go oddać nazat ze wprowadziłem w bład go gdyż blacharka jest zła i hamulce nie działają . Straszy mnie sądem co mam robić????? Dodam jeszcze że na tej umowie jest takie coś napisane "Par.3 1.KUPUJĄCY oświadcza, że dokładnie zapoznał się ze stanem technicznym nabywanego pojazdu. 2.KUPUJĄCY oświadcza nadto, iż nie wnosi żadnych zastrzeżeń zarówno co do stanu technicznego pojazdu, jak też jego właściwości, parametrów, a także jego wyglądu." Prosze o rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Night Dee
Nowicjusz

08 Sie 2007, 08:40

Nie daj się,tymbardziej,że masz czarno na białym,że kupujący zapoznał się ze stanem technicznym samochodu,więc "dużo teraz może".Z umowy i tak jasno wynika,że nie ma prawa teraz mieć do Ciebie jakichkolwiek pretensji. "Widziały gały,co brały",więc Ty go też postrasz sądem za zastraszanie,to się może odczepi.
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

19 Sie 2007, 15:57

sądem Cie może postraszyć ale jakjuż podpisał, że wie o wszystkich usterkach to już nic nie Ci nie może zrobić
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

19 Sie 2007, 21:00

Stary możesz spać spokojnie, na piśmie jest wszystko jasno przedstawione oczywiście na Twoją korzyść.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...