Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
paweeelooo napisał(a):Nie spodziewałem się po Tobie takiego tekstu
ja nie mówię o serwisowaniu bo są tacy co nie żałują, sam miałem kilka bmw, teraz mam jeszcze E36 i w dodatku kupiłem m3 ale większość z nich to cymbały buce i konibijcy nad swoim gruzem z dziurami w progach przykrytymi nakładkami na wzór m3, większość z nich to druciarze którzy szukają używanego czujnika ABSu na grupach i forach, w ogóle na tych forach to sama patologia, wejdź sobie na forum Alfy czy jakiegoś klasycznego vw, kultura, pomoc bezinteresowna i brak buractwa i cwaniakowania.paweeelooo napisał(a):Nie spodziewałem się po Tobie takiego tekstu
Kao napisał(a):Szybki probe może nie ma wartości "kolekcjonerskiej" ale też dlatego można mieć za niskie pieniądze fajne klasyczne auto które wyróżnia się na tle tysięcy e36tek z sabixami za kierą.
tak, 100% się zgadzam tylko z patologią nie wygrasz dlatego stanowczo odradzam e36-e46, można się pochwicić o e30- e38 lub starsze ale to już troszkę większe pieniądze niż 10k. Do głowy mi jeszcze wpadło audi 90 coupe, to już jest temat na wyginięciu i ceny lada moment wystrzelą w kosmos a już ładne sztuki trafiają się po 40 tyśszybki napisał(a):Każda marka ma swoich wybranków
paweeelooo napisał(a):Fura nie musi mi się zwracać. Ważne żeby fajnie wyglądała i sprawiała radość.
szybki napisał(a):paweeelooo napisał(a):Fura nie musi mi się zwracać. Ważne żeby fajnie wyglądała i sprawiała radość.
Ale nikt Ci nie mówi o zwracaniu/zarabianiu tylko o normalnej sytuacji gdzie po kilku latach chcesz robić zmianę i jedyne co możesz to sprzedać auto z ulotki "odkup aut" w przeliczeniu na kilogramy.
Do tego jak chcesz fanu z jazdy to też do tego są potrzebne konkretne auta w konkretnych opcjach.
paweeelooo napisał(a):Zawsze chciałem sam zbudować jakieś auto, od gołej budy. Co za problem kupić Mustanga za 40k zaszpachlowanego i szpanować na ulicy? Wolę wydać 80k i być zadowolony z tego, że sam zrobiłem auto dokładnie takie, jakie chciałem. Prawdziwy fun jest z ciężkiej pracy, gdy widzisz efekty.
Ale Ty dalej nie rozumiesz o co chodzi ... ja nie piszę o konkretnym aucie tylko o konkretnej bazie pod budowę. Czyli możesz mieć dwa takie same auta z różnym vinem i ich wartość jest skrajnie różna. Więc chyba lepiej tworzyć coś na bazie auta z ceną wzrostową lub trzymającą się określonego poziomu niż łożyć kasę na coś co oddasz w cenie złomu.
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]