Auto podobne do Toyota Celica VI lub VII w kwocie do 35 tyś. zł

23 Mar 2023, 13:35

Witam,

Czy jesteście w stanie polecić auto podobne do Celicy VI lub VII w kwocie do 35 tyś około. Jak na ten moment auto wspomniane w temacie przekonuje mnie zarówno wizualnie jak i technicznie (chodzi oczywiście o 2.0GT i 1.8 VVTLi) zdaje sobie sprawę z mankamentu VII odnośnie oleju ale myślę, że nie jest to największy problem. Auto będzie służyć zarówno na codzień do miasta jak i dłuższych tras kilka razy do roku. Jestem otwarty na propozycje, więc podzielcie się tym co wpadnie wam do głowy.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez ArteK, 23 Mar 2023, 14:30, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Moderacja tematu.
D4NI0
Nowicjusz

23 Mar 2023, 14:20

Możesz zerknąć na Hondę Civic Type-R, innym samochodem może nie tak mocnym może być Hyundai Veloster (moim zdaniem ciekawe auto).
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Mar 2023, 16:48

Dziękuję za propozycję, myślałem o civicu jednak o wiele bardziej podobają mi się auta z bryłą coupe. Co sądzicie o Audi TT 8J? Godna polecenia w tych czasach i za te pieniądze?
D4NI0
Nowicjusz

23 Mar 2023, 20:26

Z początku produkcji może coś znajdziesz ale lepiej 8N na wypasie np jakiś fajny "BAM" quattro zdrowy.
Jak 8J to 2,0 FSI turbo 200 koni to stare i to chyba tyle
1,8 tfsi jest kiepskie a na 3,2 za mało kasy.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Sprawdź, czy poprawnie otwierasz drzwi do samochodu!
    Rozpoczął się sezon rowerowy. Kierowcy powinni zwrócić szczególną uwagę na bezpieczeństwo rowerzystów nie tylko podczas jazdy, lecz także przy wysiadaniu z samochodu. W tym celu warto opanować holenderską ...