REKLAMA
Niedawno założyłem temat o podróży 8tyś Km i szukałem Auta. Dzięki pomocy forumowiczów znalazłem swoje autko na taką podróż , ale na szczęście dostałem inna ofertę. Od dłuższego czasu jeżdżę Seatem Cordoba Vario z1999r benz+LPG i dostałem ofertę nie do odrzucenia mogę odkupić tego seata za czapkę drobnych kusząca oferta szczególnie że wiem co z nim jest nie tak , ale zacznę od konkretów.
Chce wyjechać na miesięczną podróż dokoła Europy (spanie w namiotach itp) mam Auto wspomnianego Seata ,ale że o autach wiem tyle że mają 4 kołka i kierownicę, potrzebuje porady co powinienem wymienić , naprawić {opisze problemy może ktoś zorientuje się o co chodzi) , dodać (+ jeśli ludzie będą chcieli to moge nawet powstawiać zdjęcia z napraw , podóży , malowania)
Auto:
Seat Cordoba 1999r 1,4 benz+lpg
Blacharka -bardzo ładnie wygląda nic nie jest do poprawy progi zdrowe więc nie będę się rozpisywał
A więc zacznę od rzeczy które mnie niepokoją
1.Sprzęgło jest strasznie wysoko
2. czasami nie wejdą biegi (bardzo rzadko)
3. czasami przy przekraczani 2,5 tyś obrotów szybciej podkręca do około 3,2 tyś obrotów a potem spada do 2,8 tyś (przy tym lekkim wzroście nie daje jakoś znacząco mocy) a potem już jest normalnie
4. przy odpalaniu muszę go trochę przygazować bo inaczej zgaśnie
5. Auto ma wbudowane Radio niestety z kasetą czy jest opcja dostawienia drugiego radia żeby puszczać muzykę z pendrive , płyty ? (jakieś kasety z kablem , odbiorniki fm odpadają jakoś nie jest powalająca)
6.Myślę że to jest wina słabego silnika , ale może jednak da się coś przeczyścić, zrobić żeby miał więcej mocy bo naprawdę jest średnio pod większą górkę jedzie , ale szału nie ma (możliwe że był zamulony bo od kiedy nim jeżdżę ma jakby więcej mocy niż na początku)
(chcę też auto pomalować mam sprężarkę , pistolet załatwię [wiem że będzie to okropnie wyglądało, ale biorę brzydotę na siebie a chce to zrobić dla własnej satysfakcji] )
Proszę o porady co mam dokładnie sprawdzić , wymienić przypominam że jest to auto z LPG. Każda pomoc , krytyka będzie mi bardzo pomocna i z góry dziękuje za pomoc forumowicze