Auto potrzebne od zaraz prośba o pomoc:)

28 Lis 2008, 17:47

Witam wszystkich ... żeby nie owijać w bawełne napisze od razu o co chodzi:

Chce kupić auto w miare szybko (nie znaczy ze nieprzemyślane i w duzym pośpiechu) za cene troszke rozbierzną bo pewnie okolo 7-10tys jak dobrze pójdzie to do 15 ale raczej bym oscylował między przedzialem 7-10tyś. Bedzie to auto do jazdy codziennej , po mieście , rzadko na dłuższą trase chociaż nie wykluczam . Autem zamierzam jezdzic mysle ze od pól roku do roku pozniej chce zmienić na cos o wiele lepszego z racji finansowej . Co nie oznacza że chce kupić auto w które bede chciał ładować kase na naprawy bo to nie o to chodzi . Chce zeby w miare było bez awaryjne.

O czym myśle mniej wiecej.
Duzo myslalem o Bmw 3 e36 .. moze być 3 jak i 5 drzwiowa obojętnie z silnikiem najlepiej 2.0 lub 2.5 w benzynie i najlepiej od razu z LPG
Takze myslaelm o e39 ale za te pieniadze to raczej chyba niezbyt dobry pomysł ponieważ uwazam ze auto moze byc zbyt zdezelowane ...

Myslalem tez o audi a4 roczniki 96-97 , nie ukrywam ze chce zeby auto nie było jakies strasznie słabe dlatego nie wypisuje tutaj cors i innych tego typu żuków , zreszta full małego auta nie chce ponieważ nie naleze do krępych ludzi i jest mi bardzo niewygodnie w małym aucie więc jednak coś wiekszego przynajmniej w środku..

Co do spalania to mniej wiecej chyba tyle samo pala auta z silnikami w okolicach 2l wiec nie bede pisal ze chce zeby palił malo czy duzo ponieważ jest to także rzecz względna i można pozniej to wziąć pod uwagę

zapomnialem dodać że bedzie to mój pierwszy własny samochód .. do tej pory jezdziłem różnymi autami np alfą 156 2.0 twin spark (moc nawet wystarczająca) i bardzo czesto hondą legend z 00r. 3.5l

jestem otwarty na wszelkie sugestie i oscyluje raczej za markami niemieckimi i japonskimi... francuskie marki nie wchodzą w ogole w gre,
z góry dziekuje za pomoc
Ostatnio edytowany przez Qube, 28 Lis 2008, 18:10, edytowano w sumie 1 raz
Qube
Nowicjusz

28 Lis 2008, 17:57

mam do sprzedania mazdę 323F 1.5 16V z 97r z pełnym wypasem prócz skóry, auto świeżo sprowadzone nic nie kombinowane, oryginalny przebieg 209tyś km z całą dokumentacją, auto bardzo zadbane. Cenie ja 11.900zł ale zawsze cena do negocjacji.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

28 Lis 2008, 18:01

do 15k spokojnie kupisz a4, najlepiej 1.8T i bedziesz zadowolony :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

28 Lis 2008, 18:04

powiem szczerze ze nie znam tego auta itp.. widze ze jest stasznie zachwalane.. ale mi osobiscie ogolnie caly desing auta strasznie nie leży ... i cos nawet z zewnątrz wiekszego bym wolał... coś by mógł kolega polecic jeszcze..

myslalem tez o nissanie 200sx czy 240sx ale za tą kase nie sadze zebym dostal cos takiego

co myslicie o Toyocie Celice 96-97??

aha no raczej bym sie sklanial do kwoty do 10 kola jakbym mial okolo 15-17 to raczej na 100% szukałbym wytrwale e39 w miare dobrym stanie;) dlatego ze choruje strasznie na to auto od jakiegois czasu:)
Qube
Nowicjusz

28 Lis 2008, 23:57

nisany które wymieniłeś to auta bardzo rzadko spotykane a co za tym idzie części do takiego auto będą drogie a i stan takiego auta będzie pozastawiał wiele do życzenia.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Gru 2008, 00:35

jezdzi ktos moze mazdą xedos ?? w sumie ogladalem to auto spodobało mi sie.. chcialem sie spytac o spalanie 2.0 ... benzyna , warunki jezdne i awaryjnosc i czy ktos moze polecic
Qube
Nowicjusz

01 Gru 2008, 00:41

fajne duże auto, silnik 2.0 to V6, nie należny on do konstrukcji najlepszych i daleko mu z bezawaryjnością do jednostki 1.5 16V DOHC, pa za tym przestronne auto klasy wyższej tylko rzadko spotykane a co za tym możne iść to wysokie cenny zmienników.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Gru 2008, 00:59

hmmm bo w sumie zastanawiam sie powaznie nad kupnem itp... jakbym mial wybierac za ta cene np 8tys... e36 , xedos , czy np jakis galant jakbym znalazl w miare dobrze utrzymany aha wszytsko silniki 2.0 okolo nie chce w sumie mniejszych ani wiekszych ze wzg ekonomicznych
Qube
Nowicjusz

01 Gru 2008, 01:03

miałem kiedyś e36 320i coupe, fajnie jeździło tylko spalanie na poziomie 12-15l a nawet jak się zapomnisz to ok 20l :lol:
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Gru 2008, 01:07

no to spalanie spore chyba bym od razu to z gazem kupił jak juz mowilem poewnie tym autem bede z 6-20 miesiecy max jezdzil wiec mysle o swoja wygode:)

znalazlem cos takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
z tym ze przeraza mnie rocznik 92'
oczywiscie za ta cene jest sporo z lat 94-95 hmm ale czy ogolnie warto.. wizualnie auto mi sie bardzo podoba

a co do bmki .. to jest to tez auto ktore zawsze chcialem miec... z tym ze chcialbym przynajmniej z rok pojezdzic autem bez napraw czy pół eh
Qube
Nowicjusz

01 Gru 2008, 01:12

no trochę stara ta mazda no i ten spojler(wieś tańczy i śpiewa) ja raczej szukałbym czegoś innego ale to tylko moje zadanie :D jak chcesz to podeśle ci linka do mojej mazdy 323F
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Gru 2008, 01:14

spojler fakt racja nie pasuje... ale linia auta bez spojlera spoko... no możesz wysłać chociaż szukam czegoś wiekszego;)
Qube
Nowicjusz

01 Gru 2008, 01:18

tak jak mówię fajne auto tylko rzadkie i może być drogie w utrzymaniu.

link poszedł na pw
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Gru 2008, 12:14

z tego co sie dowiedzialem.. popytalem posprawdzalem itp
to czesci do mazdy wcale nie sa drozsze od innych marek.. zreszta szrotów w brud:)
Qube
Nowicjusz

01 Gru 2008, 12:20

nie chodzi mi ogólnie o mazdę tylko o ten model bo to rzadko spotykane auto i już np klocki czy tarcze będą droższe, czy reflektor.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika