02 Gru 2008, 22:24
E36 niestety do aut mało palących nie należy, ja mam E30 316i, ale w E36 do chyba 95 r. był ten sam silnik i 10L PB to przy normalnej jeździe spokojnie spali. Chociaż 2litrówki pala pewnie podobnie. Ale jak ci zalezy na osiagach to conajmiej 325, albo 328 na vanosie ale one pala jeszcze wiecej. mimo wszystko jak kupisz BMW(zadbane) na pewno nie będziesz zalował, przyjemność z jazdy rekompensuje duze spalanie. Awaryjność tez nie powinna byc duża, ja w swojej buni prze 8 miesięcy wymieniłem tylko pompę wody i okładziny hamulcowe. Jedyny minus mojej buni to korozja, co prawda podwozie jest zdrowiutkie, ale na nadkolach i drzwiach pojawiają sie małe ogniska rdzy, niestety trafiłem na model z nieocynkowanymi blachami. Jeżeli masz 8 tys, to ja bym ci jednak poszukać E30, za 6k kupisz juz w dobrym staniem, zadbaną a pozostałą kasę będziesz mógl zainwestować w jakiś felunek, a i tak pamietaj że z tys to i tak dodatkowo musisz wydać na początku- powymieniać płyny, paski, zapłacić OC i przerejestrować to sie nazbiera też troche kasy.
Civic to też fajne autko, ale to jednak FWD, a BMW to RWD i to daje prawdziwą frajdę z jazdy. Pozdrwiam