Auto rodzine do 7500 zł

15 Lip 2012, 13:47

Sprzedawca Carismy twierdzi, że igła super warta ceny dlatego za dużo nie zejdzie, dzisiaj ją obejrzę.
Jedna Vectra ma wymienione drzwi. Z drugą bodajże wszystko OK. Najbardziej jestem za Focusem, mi tam silnik 1.6 wystarczy, gaz ma 2,5 roku.
Offro
Początkujący

15 Lip 2012, 13:54

Przez 2.5 roku pewnie sporo kilometrów nalatane.... wejdź na forum forda i wpisz "gaz+zetec" Carismie można się lepiej przyjrzeć, podobno potrafi spalić np 7l na 100km, trasa 6
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

15 Lip 2012, 14:14

Z tym, że Carisma jest ma kilka wgnieceń... Poczytałem o gazie w Focusie, wychodzi na to, że mit, zależy od gazownika i jak się dba o całą instalację.
Offro
Początkujący

15 Lip 2012, 14:49

Możliwe, ale gazownicy gazowaliby nawet diesla gdyby to był złoty interes... Nie powie, że nie założy do takiego auta bo są problemy, założy bo i tak gwarancja nie obejmuje podzespołów silnika, ewentualnie wtedy rzeczoznawca w razie awarii... Oczywiście może być tak, że będziesz lał gaz i jeździł-loteria :D
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

15 Lip 2012, 18:04

Focus z 2001r za 7800zł?Coś mi tu smierdzi.
Vectra za 7800zł moim zdaniem była bita z każdej strony.
Carisma poobijana i wieloodcieniowa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lip 2012, 21:16

Wg. mnie
Focus wart zainteresowania, pojedź, obejrzyj
Sprowadzoną Vectrę bym odrzucił
W drugiej Vectrze nie pasuje mi to, że właściciel kupił auto parę miesięcy temu. Tak wnioskuję po drugim zdaniu. Aczkowiek zadzwonić i wypytać się o szczegóły można.
Zasługą Carismy jest to, że to auto krajowe, z polskiego salonu, ale jw. poobijane. Możesz zadzwonić i obejrzeć czy nie była bita. Również właściciel nie wspomniał jaki czas ma auto...
milpa
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
Prawo jazdy: 12 11 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Niro Hybrid - test spalania
    Ten kompaktowy crossover jest jedynym w tym zestawieniu reprezentantem innego kraju niż Japonia. Oferowany od 2016 roku przez koncern Kia model Niro jest pierwszym crossoverem tej marki z napędem hybrydowym. W 2019 roku poddano ...

16 Lip 2012, 00:18

A jak sądzicie, warto jechać w sobotę na giełdę samochodową? Ma to jeszcze jakiś sens w erze Allegro?
Offro
Początkujący

16 Lip 2012, 08:12

Jest sporo handlarzy ale spokojnie jeszcze kupisz auto bezpośrednio od właściciela.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Lip 2012, 13:44

A co sądzicie o takim Renault Megane?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Silnik niewielki, ale ja też nie należę do rajdowców, preferuję lekko dynamiczną, ale bezpieczną jazdę. Nigdy nie miałem francuskiego auta, różne krążą na ich temat opinie, ale zazwyczaj w gronie Golfowiczów i Passatowiczów, a wiadomo, że dla części z nich mogłaby istnieć jedynie marka VW, Audi i BMW.
Offro
Początkujący

16 Lip 2012, 22:27

Wygląda ładnie ale dlaczego ona tak wysoko stoi?A dwa prawie 2000wyswietleń i nikt jeszcze nie wziął?
Barol
Awatar użytkownika

16 Lip 2012, 23:27

Też się nad tym zastanawiałem, jak nie opchnie jej do środy/czwartku to pojadę obejrzeć.
Teraz przeglądając Allegro wpadł mi jeszcze w oko ten Focus:

Widać, że prywatna osoba, w dodatku 1.8 i 115KM brzmi zachęcająco.
Offro
Początkujący

17 Lip 2012, 06:45

Megane ma kierownicę obłożoną jakąś skają, czy czymś takim więc przebieg pewnie dużo wyższy niż deklarowane 170k km. Focus za 7,5k w przyzwoitym stanie? Wątpliwe...
maxter66
Początkujący

Prawo jazdy: 18 04 2008
Auto: Focus mk I 1.6 Pb sedan
Silnik: 1.6 100KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

17 Lip 2012, 09:01

Dokładnie,wystarczy dobrze popatrzyć na 2foto a widać że połowa auta ma inny odcień lakieru.
Barol
Awatar użytkownika

17 Lip 2012, 22:18

Okej, dzwoniłem się pytać o Focusa, i faktycznie, sprzedawca coś zaczął kręcić. Ale znalazłem jeszcze taką Leganzę, sprzedawca twierdzi, że nie bity, nie klepany, wsiadać i jechać:

Przepraszam, za taki natłok linków, ale wiecie, autem pewnie pojeżdżę z 3-4 lata, może i dłużej, zawsze wolę się nieco więcej dowiedzieć od obiektywnych osób.
Offro
Początkujący

17 Lip 2012, 22:46

No całkiem ładna ta legia.
Barol
Awatar użytkownika