REKLAMA
Witam.
Planuje zakup samochodu ale na rynku jest tego tyle, że sam nie wiem na co się zdecydować, Poszukiwania zacząłem na stilo ładna 3drzwiowa sylwetka, poprzez forda fieste mk6 i skończywszy na peugeocie 406coupe, fiacie coupe alfie gtv i alfie 147 ;o
Z początku chciałem jakieś w miare ekonomiczne auto czyli na oku miałem yarisa, stilo w gazie, lub 1.9 jtd, później zainteresowałem się peogeotem 206 niestety jego bym chciał z silnikiem 1.6hdi bo 1.4 wydaje mi się za słaby ale on dopiero był produkowany od 2005roku więc nijak się ma do mojego budżetu.
W końcu stwierdziłem, że pasuje mieć troche przyjemności z jazdy więc taka fiesta może tylko męczyć,
Więc zacząłem szukać czegoś mocniejszego i czegoś większego gdyż mam 195cm wzrostu i trafiłem pierw na hyundaia coupe niestety ten ładny od 2002roku też nijak się ma do mojego budżetu, natomiast peugeot 406coupe hmm..- gdybym kierował się sercem brałbym go w ciemno no niestety resztki rozsądku mówią mi, że nie warto (nie mam pojęcia czemu, chyba przez te przebiegi po 140k które wydają mi się podejrzane), następne auto jakim się zainteresowałem jest ford cougar fajne wyposażenie w miare fajna sylwetka, mocy raczej pod dostatkiem, niektórzy mówią, że to prawie mondeo więc gnije ale powinno pasować dużo części natomiast inni piszą, że dużo części od mondeo nie pasuje.
I w końcu trafiłem na mojego faworyta renault megane coupe pierwsza generacja z silnikiem 1.6, cena jest niższa od tej którą mam do wydania więc zostanie na sekwencje słyszałem, że ten silnik to bardzo udana konstrukcja zastanawiam się jeszcze nad silnikami diesla.
Także jak macie jakieś informacje o jakiś szczególnych wadach(np. jak silnik 2.0tdi w vw) któregoś z tych modeli napiszcie lub jeśli możecie odeślijcie do innego wątku.
Jeśli macie jakieś propozycje bardzo chętnie przeczytam. Chciałbym jednak żeby auto nie paliło więcej jak 10l gazu lub 6ropy, (wiem, cougar i 406 połykają dużo więcej ale jeśli miałyby dużą bezawaryjność to myślę, że różnica na stacji była by do zniesienia)
Pozdrawiam.