REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
średnio 2 razy w tygodniu przewozi nim 4 osoby, w tym 2 małych dzieci w fotelikach, stąd potrzeba większego samochodu
Przecież to się wyklucza. Poszukaj jakiegoś kompaktowego kombi typu właśnie Focus mk2 po fl z 1.8 albo 2.0 albo Astrę 2.0tChevrolet Aveo
Z tego co na żywo widziałem, to Sedan Aveo nie jest tak strasznie mały, ale z powodu usterek opisanych kkamyka został odrzucony.mike1735 napisał(a):Przecież to się wyklucza. Poszukaj jakiegoś kompaktowego kombi typu właśnie Focus mk2 po fl z 1.8 albo 2.0 albo Astrę 2.0t
Cudów się nie spodziewam, ale chyba troszkę przesadzasz.Koniu napisał(a):Z Twoim budżetem auta będą miały powyżej 200k najechane i będą 5 lat starsze.
Jest mały, to mieszczuch z dołozonym kufrem. Poza tym budżetowy.Garath00 napisał(a):Z tego co na żywo widziałem, to Sedan Aveo nie jest tak strasznie mały,
Garath00 napisał(a):Cudów się nie spodziewam, ale chyba troszkę przesadzasz.
Garath00 napisał(a):Czemu nie opłaca się kupić diesla przy małych rocznych przebiegach? Z tego co sprawdzałem, to takie silniki mają zdecydowanie mniejsze spalanie.
Vernim napisał(a):to i części pewnie są tańsze niż w przypadku Astry H czy Focusa mkII.
Vernim napisał(a):Nie wiem czy w stosunku Astry mk III czy Focusa mkII Linea nie wypada gorzej pod względem właściwości jezdnych czy wyciszenia wnętrza.
Vernim napisał(a):Silnik 1.4 120 KM nie ma bezpośredniego wtrysku i ma hydraulicznie regulowane zawory.
Vernim napisał(a):Nie wiem czy w stosunku Astry mk III czy Focusa mkII Linea nie wypada gorzej pod względem właściwości jezdnych czy wyciszenia wnętrza.
Vermin napisał(a):Vernim napisał(a):Silnik 1.4 120 KM nie ma bezpośredniego wtrysku i ma hydraulicznie regulowane zawory.
No i co Ci po tej hydraulice??? To że w Clio trzeba wyciągać połowę złomu z pod maski do regulacji zaworów to nie znaczy, że jest to problem we wszystkich samochodach... Koszty tej operacji są mega niskie, a operacja banalna. Równie dobre można powiedzieć że to wada bo jak padnie hydropopychacz to jest droższa impreza. Już któryś raz czytam coś takiego... Wczoraj też padł taki tekst od znafffcy który brał 5% za doradzanie przy zakupie samochodu...
Pozdrawiam.
Vernim napisał(a):Clio II 1.6 107 KM ,o które zapewne ci chodzi ma hydraulikę.
Vernim napisał(a):Ręczna regulacja zaworów to koszt ,którego w aucie z hydrauliką nie ma.
Vernim napisał(a):W Subaru z silnikiem DOHC ręczna regulacja zaworów też nie są tanie rzeczy http://www.zlomnik.pl/index.php/2013/05 ... pszeglont/
Vernim napisał(a):Hydropopyhacze jakoś nie padają co kilkadziesiąt tys. km w przypadku LPG.