Auto rodzinne do 120 Maks 130tys nowe

08 Paź 2018, 18:28

Jestem zainteresowany zakupem samochodu rodzinnego do 120 130 000 rozważałem Mazdę 6 teraz mi doszło nowy Ceed który będzie tańszy bo zamknij się w stu tysiącach z wersji Full. Zależy mi na bagażniku (kombi) Moniki 550 litrów lub coś koło tego. Na bardzo dobrym wyposażeniu i ok silniku. Benzyna w manualu. Bardzo podoba mi się Mazda 6 po lifcie ale średnie opinie jak na auto za 130. Ceed jest świetny ale trochę mały jeżeli chodzi o miejsce z tyłumbardzo ważne dla mnie jest żeby weszły dwa foteliki i na upartego ktoś z tyłu mały wsiadł w środek. Macie jakieś pomysły? Może być SUV ale za te pieniądze nie kupię chyba dobrze wyposażonego np skody kodiaq.
Pytam bo może coś mi się przeoczylo i pomożecie.
Dzieki
dadycool
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 2005
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Mazda 6 gh
Silnik: 2.0 147km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

09 Paź 2018, 20:44

dadycool napisał(a):Może być SUV ale za te pieniądze nie kupię chyba dobrze wyposażonego np skody kodiaq.

Płacisz za to, że auto jest suv'em to wystarczy

IMO kupno auta jak ceed za 100k trąci lekko głupotą. Nawet taka 6 w podstawie będzie miała niewiele gorsze wyposażenie a do tego jest większa i wygodniejsza. Pomijam już kwestię późniejszej odsprzedaży i straty przy takowej

Swoją drogą przy kupnie nowego aut najważniejsze jest to jak sam się w nim czujesz. Idziesz do salonu, jeździsz wszystkim i wtedy wybierasz

Zerknij na octavię/superba, 508, i40, mondeo, a przede wszystkim jako faworyt kia optima
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

10 Paź 2018, 06:02

Hej. Dziękuję Ci za odpowiedź. Mówisz głupota trochę. Chcę dobrze wyposażone auto czyli dobrze wykończone najlepiej w skórach łatwiej utrzymać przy małych dzieciach i ceed czy też Focus nowy które mają genialne opinie za około 100 mam w wersji super oba mi się podobają jeżeli chodzi o wygląd i jazdę. Fakt są mniejsze niż taka Mazda 6. Szczerze nie patrzyłem na i40 a optima z tym silnikiem 163km podobno jest dość zamulona, ale fakt nią nie jeździłem. A Skoda mi się nie podoba tak samo Passat. Z wyglądu poprostu. Sam nie wiem może ktoś ma jakieś pomysły jeszcze :)
dadycool
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 2005
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Mazda 6 gh
Silnik: 2.0 147km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

10 Paź 2018, 17:04

dadycool napisał(a):optima z tym silnikiem 163km podobno jest dość zamulona, ale fakt nią nie jeździłem.

Teoretycznie Ceed 140KM jest zrywniejsza od 163KM Optimy, ale po zapakowaniu rodzinki odczucia mogą się diametralnie zmienić. Fakt, Optima to wolnossak i trzeba do tego dostosować styl jazdy. Ja wolałbym przestronniejsze i wyższej klasy auto niż trochę szybsze a mniejsze. Ale ja przedkładam komfort nad sportowe(Ceed 140KM) :lol: emocje :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

10 Paź 2018, 18:00

Jeśli chcesz z tyłu zmieścić dwa foteliki plus jedną osobę to lepiej to sprawdź sobie na żywo, bo się bardzo rozczarujesz. Kompakty kombi mają duże bagażniki, alena tylnej kanapie jest średnia ilość miejsca.
Propozycja ode mnie to Renault Talisman.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

10 Paź 2018, 19:34

dadycool napisał(a):bardzo ważne dla mnie jest żeby weszły dwa foteliki i na upartego ktoś z tyłu mały wsiadł w środek

W sumie tego nie doczytałem.
W standardowym kompakcie nie ma szans.
W segmencie D "ktoś mały" będzie musiał ważyć 40kg (a i tak zależy od fotelików)
Jedynym rozwiązaniem problemu jest auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...