Auto rodzinne do 18 tys

29 Paź 2017, 14:15

Nie no, nie mam złudzeń: każdy samochód ma swoje mankamenty.
Np. z tego co czytam Vectra - zawieszenie, Croma - problemy z elektryką.
Poza tym większość około 10 letnich i młodszych diesli ma DPF/FAP czy jak to jeszcze można nazwać.
poziom
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Auto: Subaru Forester SG, Suzuki SX4

29 Paź 2017, 20:24

poziom napisał(a):Vectra - zawieszenie

Że niby co w zawieszeniu?

Na marginesie, to samo zawieszenie masz w saab'ie 9-3, ar 159, signum i uwaga, uwaga w cromie. Tam już miałoby być ok? Raczej byłoby jeszcze gorzej bo fiat jest cięższy niż vc.

poziom napisał(a):Poza tym większość około 10 letnich i młodszych diesli ma DPF/FA

Od 2009 filtr jest obowiązkowym elementem w dieslu - i jest bezproblemowy jeśli auta z takim silnikiem używa się w sposób, do którego jest przystosowany
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Paź 2017, 12:52

Vectra jechałem tylko raz, w trasie (za kierownicą) Cromą nigdy, więc opieram się na tym, co znajdę w sieci. Np.: http://magazynauto.interia.pl/uzywane/o ... nId,770227
I w jeszcze dwóch miejscach o zawieszieniu to samo.
No tak już jest, że każde auto ma lepsze i gorsze strony. Wolę problemy z niedrogim zawieszeniem, niż z silnikiem czy rdzą. Więc jestem coraz bardziej za.
Tylko do 18 tys będzie jednak ciężko. Ale porozglądam się. Ba, jeszcze Mazdę muszę opchnąć, także na spokojnie mogę sobie pooglądać.

Co do diesli i filtrów cząstek stałych. Z tego co kojarzę, to jest kilka modeli jeszcze z 2010, które mogą być bez filtra, ale mogę się mylić. Ważniejsze jest to, że nigdzie nie napisałem, że auto ma być po 2009 roku.
A, jak już pisałem, będę głównie jeździł ruchu miejskim/podmiejskim, więc ciężko tam więcej niż 100 jechać...
poziom
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Auto: Subaru Forester SG, Suzuki SX4

30 Paź 2017, 17:52

Usuniesz DPF i po problemie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...