REKLAMA
Cześć Wszystkim!
Chciałem się Was doradzić w sprawie auta. Najpierw może podam swoje propozycje:
1. Bmw e91 touring - 2.0i 150km, n46b20. 2005-2007r.
plusy: wytrzymałe zawieszenie, małe spalanie oraz możliwość inst. lpg., bardzo dobra jakość wykonania, możliwość znalezienia małego przebiegu, niezbyt drogie ewntualne naprawy, prowadzenie.
minusy: nie najlepsze osiągi, problemy z valvetronikiem, servomotorem, vanosem, możliwe wycieki oleju, ilość miejsca.
2. Audi a6c6 avant,sedan - 2.4 177km, v6. 2004-2006r.
plusy:możliwość inst. lpg, b.dobre blachy, b.dobra jakość wykonania, wystarczające osiągi, super wygląd.
minusy: Wymiana rozrządu okropnie droga, drogie ewentualne naprawy.
3. BMW e60 sedan - 523i-177km, 525i-190km, r6 2004-2006r.
plusy: możliwość inst. lpg, dobre prowadzenie, b.dobre wyposażenie.
minusy: drogie naprawy, wycieki oleju, duże spalanie, b.dużo elektroniki
Szukam auta który będzie mi słuzył do normalnego poruszania się do pracy około 30km dziennie oraz do wakacyjnych wypadów nad morze, ewentualnie chorwacja itp. Auto ma być w miare rodzinne tzn: 2+1. Nie koniecznie musi być kombi ale sedan musi mieć duży bagażnik. minimum te 500L żeby wózek dziecka wszedł i inne pierdoły.
Od auta oczekuje małej awaryjności. Samochód musi być dobrze wykonany. Żadnych stuków czy trzasków w desce nietoleruje. Bardzo mnie to denerwujei tego nie akceptuje.
Wybrałem benzyny z dobrych marek aut premium, lecz nie zamykam się tylko i wyłącznie na te auta. Dobrego diesla też byłbym w stanie wziąć, tylko pewnie musiałby być max 5letni żeby nie miał 500tyś przebiegu. Brałem też pod uwagę alfe 159 sw 2.0 170km tylko trochę malutka chyba i C5 kombi 2.0 hdi 163km, ale czytałem że układ kierowniczy nie jest precyzyjny i nieprowadzi się tak dobrze jak alfa, bmw i audi.Co prawda komfort jest super ale kręte drogi i szybkie zmiany kierunku nie są dla tego auta. Jeszczy myślałem nad Skoda superb 2.0 170km ale trochę za drogie są volvo s80II 2.5T 200km, mały bag.
Proszę doradzcie mi. Może ktoś coś napiszę ciekawego