13 Cze 2017, 20:01
Dobra od początku.
-Kwota do 40 tys zł.
-Kombi/duży przestronny bagażnik/ rodzinne auto
-Dziennie robię ok 50 km, 25 km w jedną stronę. Samochód będzie służył do dojazdu do pracy. Raz na dwa tygodnie dalszy wyjazd od 100 km do 300 km.
-Szukam dobrze wyposażonego( navi, klima,) i mało wyeksploatowanego auta.
-Od rocznika 2011 w wzwyż. Najlepiej zPolskiego salonu gdzie można zweryfikować przebieg.
-Jeżeli chodzi o silnik to nie wiem czy benzyna czy diesel. Czytałem tematy odnośnie nowego diesla. Dobrze żeby się w miarę zbierał w trasie.
Preferowane auta to:
1.Citroen C5 (panoramiczny dach, dobre wyposażenie, dobre silniki HDI, mam wątpliwości odnośnie zawieszenia jakie są koszty napraw? czy się psuje?)
2.Toyota Avensis( niezawodne silniki, dobry komfort jazdy, słabe wyposazenie w tej cenie, drogie części zamienne)
3.Skoda Octavia ( miałem 1, 6 tdi, nie narzekałem kupiony w salonie po leasingu, w tej cenie można znaleźć z dobrym wyposażeniem, tania w eksploatacji, sztywne zwieszenie, trochę głośna w środku)
4.Superb
5.Peugeot 508- nic o nim nie wiem
6.Hyundai i40- fajny wygląd agresywny, duży przestronny, nic nie wiem o silnikach
7.Ford Mondeo- duży przestronny, dobre motory, ale materiały w środku słabej jakości nawet w wersji titanium
Proszę o polecenie któregoś z aut i podzieleniem się doświadczeniem z jazdy tysamochodami.