Auto rodzinne do 40 tys

28 Lip 2019, 08:57

Cześć Wam

Obecnie mam 307 SW w 2.0 HDI z 2003 roku. I pora zmienić samochód na coś większego i nowszego ( tego zostawię sobie do dojazdu do pracy)
Ten mój był kupowany 12 lat temu i przez ten czas zrobił 120 tys km z czego ja zrobiłem prawie 30 tys, a wymieniana była "tylko" komplet rozrządu, tarcze przód, tył, pompa wysokiego ciśnienia, zawór elektroniczny, wymieniona skrzynia z dwumasy na zwykłą i klimatyzacja bo padła po miesięcznym postoju)

I mam do Was pytanie. Szukam auta do max 40 tys. I tutaj pojawia się problem. Chciałbym cos z nowszego rocznika, a w tej cenie przeważają tylko diesel. I się zastanawiam czy dalej się pchać w te motory czy szukać czegoś starszego a w benzynie?

Samochód rocznie będzie robić 11-15 tys. ( w tym obecnym przez dwa lata prawie 30 tys zrobione).
A żona wraca do pracy( będzie jeździć tym "nowym" autem) co będzie miała w jedną stronę 3 km i nie wiem czy przez to silnik i wszystko inne się nie zajedzie przez takie dystans. Co sądzicie :)

Auto bym chciał już mieć na te 10 lat :)

Mam nadzieję, że coś mi doradzicie!

Ps.
Obecnie jedno dziecko, w przyszłości 1-2 jeszcze.
Dvio
Nowicjusz

02 Sie 2019, 21:44

Odświeżam :)

Teraz w oko wpadła mi Octavia 3/ SuberB2

Ktoś coś
Dvio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Sezon urlopowy w pełni - nie spiesz się na wakacje!
    Rozpoczął się sezon urlopowy, co oznacza, że Polacy będą pokonywać często setki kilometrów w swoich autach, aby dotrzeć na upragniony wypoczynek. Podczas długich podróży, zwłaszcza w okresie letnim łatwo o zmęczenie, ...