Auto rodzinne do 40 tyś zł

29 Maj 2016, 20:29

tomekdk napisał(a):Oj Rom Rom - tam nie było napisane 30, tylko parę tysi przed.
Poza tym pisałem, że to nie jest oferta dla osób, dla których głównym wyznacznikiem są ceny z otomoto.
I naprawdę wybacz, ale o tym z 2010 r. ciężko mi cokolwiek powiedzieć, a ile takie kosztowało w 2010? - ze 100 000 zł ... i ktoś sprzedał w perfekcyjnym stanie, z przebiegiem 81 000 km, bezwypadkowy ... za 34 500 zł? - no to ja bym "z 5 takich wziął". Albo trzeba było eksportować do Niemiec.

Możesz wierzyć lub nie, nie moja sprawa, auto było na giełdzie, każdy miał szanse kupić, ten kto kupił nie będzie żałował. Podważam sens przykładu twojego linku gdyż jest to po prostu bez sensu. Po co przepłacać skoro można równie pewne auta znaleźć gdzie indziej, Dania to nie mekka dla szukających aut, każdy kto śledzi rynek samochodów używanych to wie, tak samo jak Norwegia gdzie ceny aut są sporo zawyżone. Nie podważam tu legalności samochodów. Nie porównuję też cen do otomoto gdyż uważam że to portal z kosmosu i dla kosmitów, na szczęście są inne źródła pozyskiwania samochodów, to nie trudne.
Zakończmy ten offtopic bo nic nie wnosi do tematu, autor kupi auto gdzie chce i jakie chce.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

29 Maj 2016, 20:41

Równie pewne auta w Polsce, gdzie rynek w 80% opiera się na imporcie używanych z Zachodu, i konkurowaniu ceną? :shock:

Dzisiaj jeden gość napisał:
"Nie ma ktoś mazdy na sprzedaż?? nie mam siły już szukać"
po dzisiejszej jego przygodzie ze sprzedającym:
"Dzwoniłem do faceta. Mówi, że dwa auta w roku może sprowadzić i sprzedać bez płacenia podatku (o tym nie słyszałem). W dodatku mówił, że on na siebie wypisze umowę od tej niemki co niby zostawiła auto w komisie czy gdzie tam i opłaci akcyzę a w umowie wpisze taką kwotę, że po prostu wyszedł na zero bo auto mu się nie spodobało i sprzedał więc z podatkiem jeśli nie obowiązuje to z dwoma autami też nie będzie problemu. Więc ja dostaję akcyzę jego umowę z niemką, on podpisuje umowę ze mną i papiery od auta więc teoretycznie gdyby coś było nie tak to będzie jego problem bo on będzie widniał jako były właściciel auta. Faktury salon mu nie dał bo nie jest firmą, a umowy nie spisywali bo mówił, że auto dla niego, tylko ile w tym prawdy."

Także naprawdę - życzę powodzenia w zakupie pewnego auta, w 100% legalnego.

A odnośnie cen samochodów z Danii i tego, że można kompletnie wszystko sprawdzić na oficjalnych duńskich stronach - czego Tobie żaden raczkujący Cepik, dziurawy jak ser szwajcarski, nie zapewni ... już pisałem Rom33.
Zresztą co daje Cepik, jak większość i tak importowana, Cepik jedynie "legalizuje przebieg".
I takie tu masz sprzyjające otoczenie, że w 2 minuty możesz zamówić kogoś, kto Tobie cofnie licznik, co to za problem? Jadąc kiedyś DK2 z Niemiec do Polski miałeś co chwilę szyldy "Korekta liczników", a ci ludzie wyparowali?
I jaką masz pewność, że ktoś nie zamawia takiego gościa przed badaniem technicznym, by sobie poprawić numerki?
O pewność też chodzi, o pewność.
tomekdk

29 Maj 2016, 21:08

Właśnie tak się kończy szukanie aut po otomoto. Kilka lat śledzę rynek aut i pomagam w wyszukiwaniu pewnych samochodów w większości z rąk prywatnych lub od sprawdzonych importerów. W czym jest problem sprawdzenia na forach poszczególnych marek ogłoszeń samochodów doświadczonych forumowiczów, niejednokrotnie takie auta mają swoją historię opisaną właśnie na forach, są ludzie i serwisy którzy znają te samochody i mogą potwierdzić prawdziwość ogłoszenia. To naprawdę nie jest trudne. Pomogłem w ocenie i zakupie dziesiątek samochodów właśnie w taki sposób. Tak jak pisałem wcześniej skrytykowałem tamten link ponieważ w po sprowadzeniu takiego auta do Polski po prostu go nie sprzedasz powyżej 27tyś ale oczywiście znajdzie się jeleń który poleci na auto z DK. Znam również rynek Volvo w Skandynawii, sporo czasu tam spędziłem, w Esbjergu min. też ;) prawie 2 lata.
Nie podważam tutaj twojego biznesu czy hobby, to mnie nie interesuje.
Skończmy z tym otwartym tematem bo już nie wiadomo o co autor pytał ;) Jeśli chcesz pogadać to proszę na priv.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

29 Maj 2016, 21:13

Rom33 - już, już kończymy ... z tym, że kto powiedział, że to Volvo miałoby być droższe niż 27 000zł? I nie chodzi o jelenia, bo to Volvo akurat ma dobrą historię (przedsprawdzeniową), obecny właściciel jeździ nim od 25-05-2010 roku, przebieg pod 200 000 km ... ale prawdziwy i pewny, przeglądy techniczne bez żadnego błędu, a jak robiłeś przegląd w Danii to wiesz, że nawet sprawdzają podświetlenie tablicy rej.
No, ale co kto lubi. Już, finito ;)
tomekdk

29 Maj 2016, 21:16

tomekdk napisał(a):Rom33 - już, już kończymy ... z tym, że kto powiedział, że to Volvo miałoby być droższe niż 27 000zł? I nie chodzi o jelenia, bo to Volvo akurat ma dobrą historię (przedsprawdzeniową), obecny właściciel jeździ nim od 25-05-2010 roku, przebieg pod 200 000 km ... ale prawdziwy i pewny, przeglądy techniczne bez żadnego błędu, a jak robiłeś przegląd w Danii to wiesz, że nawet sprawdzają podświetlenie tablicy rej.
No, ale co kto lubi. Już, finito

;) ok, to ostatni mój komentarz.
przykładowo kupisz to auto w DK za 25tyś, koszt akcyzy, opłat, tłumaczeń 2tyś + transport, to na ile wyjdzie w PL?
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

29 Maj 2016, 21:30

Nie rozumiem ... no 27 ze wszystkim, sprawdzone miernikiem grubości lakieru, testerem, jazdy testowe (nie przejażdżki), jak i oględziny (nadwozie, wnętrze, czy wszystko działa, wizyta na podnośniku i zdjęcia podwozia), a z tego wszystkiego relacja opisowa i samochód sprowadzony pod dom, i nie żadne umowy "na Duńczyka", czy przekręty na VAT.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podróżować bezpieczniej samochodem?
    Instruktorzy Szkoły Auto SKODA doradzają, jak wygodnie i bezpiecznie podróżować samochodem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Pozycja za kierownicą to podstawowy element bezpiecznej jazdy ...

29 Maj 2016, 21:34

ok, powodzenia życzę :)
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

01 Cze 2016, 19:26

Fachmann od gazu z tych trzech aut polecił mi Mazde 6 z silnikiem 2.0 MZR 147 km
a oto co napisał o dwóch pozostałych:
"W Insigni jest silnik FSI, droższa instalacja i częściowo pracuje na benzynie jadąc na gazie, ekonomicznie wypada to słabo (...)
"Laguna 2010 to już MK III, czyli silnik 140KM z Nissana Primery z regulacją zaworów, 136KM z hydrauliką było w MK II" (...)

co do Mazdy:
"Gazujemy z fuel splitem czyli udział 5% benzyny podczas jazdy na gazie."

tak mi przyszło teraz do głowy - pewnie jak tym na gazie zrobię 75-100 tkm to ciężko będzie to sprzedać ze względu na zużycie silnika (zaworów)?

przy okazji:
[link do mobile.de wygasł]
dang3r
Nowicjusz

Auto: Golf 4