REKLAMA
Witam
Jestem tutaj nowym użytkownikiem, jednak już sporo przeczytałem.
Przeczytałem temat dotyczący szukania i wszelkie tematy powiązane z moim problemem, jednak nie uzyskałem odpowiedzi. Właśnie dlatego postanowiłem napisać nowy temat, mam nadzieje, że wiedza osób na tym forum zakończy problem:)
Jakiego auta poszukuje? Tutaj będzie sporo wymagań:
- rodzinne - ale nie typu scenic, ponieważ jeszcze jesteśmy młodzi i będziemy mieć tylko jedno dziecko, więc wolałbym jakiegoś sedana (może być też kombi). Rodzinne mam na myśli, że zmieścimy się w 3 osoby + wózek i pełno szpargałów.
- bezawaryjne - tutaj wiadomo nie można wymagać cudów, bo każde auto 20-letnie się psuje, ale pytanie które najmniej
- oszczędne - najlepiej instalacja lpg(1.8 - 2.0 l), a jeżeli nie to myślę o silniku 1.8
- ładne - wymóg żony, tak więc z tym nie wygram, wzorem ładnego auta jest: Mondeo mk3, vectra b po lifcie, a z nowszych chevrolet epica, mercedes e
- wygodne - nie oczekuje luksusów, jedynie tego aby trasa 700-1000km była przyjemna a nie kończyła się połamanymi plecami oraz brakiem możliwości wstania rano z łóżka.
- cena napraw - też nie mogę mieć auta, które przy awarii będzie kosztować mnie masę pieniędzy.
Moje typy (tak żeby było wiadomo na co się "czaję"):
- Ford Mondeo MK2 - odrzucone bo brzydki
- Opel Vectra B - odrzucone bo brzydki
- Ford Focus MK1 - tu raczek kombi - odrzucone bo brzydki
- Peugeot 406 - odrzucone bo brzydki
Typy mojej ukochanej:
- Ford Mondeo MK3 (głównie kombi, bo sedany cenowo już wychodzą za drogo, a kombi w cenie 7k podejrzewam że może być zajechany)
- VW Passat B5 sedan
- Audi A6
Proszę Was o polecenie aut, które spełniają te wszystkie wymagania, ewentualnie takich które spełniają większość wymagań. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.