Auto rodzinne do 80 000zl?

08 Kwi 2009, 14:55

miałem kupę francuzów , i jak dla mnie jest to temat widmo wymyślony przez zazdrosnych Niemców ;)

auto jak auto , nie ma się co zbytnio ekscytować które jest lepsze , ten temat ciągnie się już długo , i ciągnąć będzie w nieskończoność ... szkoda palcy na pisanie , ktoś kto jeździ niemcem (większość ludzi) będzie wychwalał niemieckie wozy , a ktoś kto jeździ francuzem będzie się cały czas dziwił dlaczego tak po nich jeżdżą ...
ja wożę się berlingiem i jestem bardzo zadowolony :)

może mam już takie zboczenie zawodowe , ale jak dla mnie auto jak auto i nie ma się co ekscytować
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Kwi 2009, 15:02

jasne i to jest Twoje podejście - ale pamiętaj, że są ludzie dla których samochód to coś więcej niż przyrząd do przemieszczania się i do takich również należę ja ;) co do tej elektryki to nie wymyślili tego Niemcy ale wystarczy spojrzeć na opinie posiadaczy - nie tylko Polskich np. www.carsurvey.org oraz raporty DEKRY i TUV które nie kłamią ;)
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

08 Kwi 2009, 15:21

bbr86 napisał(a):jasne i to jest Twoje podejście - ale pamiętaj, że są ludzie dla których samochód to coś więcej niż przyrząd do przemieszczania się i do takich również należę ja ;) co do tej elektryki to nie wymyślili tego Niemcy ale wystarczy spojrzeć na opinie posiadaczy - nie tylko Polskich np. www.carsurvey.org oraz raporty DEKRY i TUV które nie kłamią ;)

jak dla mnie właśnie VW to samochody do przemieszczania się z punktu A do B , zero smaku i wyrazu , a co do tej elektryki , mnie to nie dotknęło , więc co się będę kłócił , ja mogę francuzy z czystym sercem polecić :wink:
Ostatnio edytowany przez marcinx26, 08 Kwi 2009, 15:31, edytowano w sumie 1 raz
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Kwi 2009, 15:23

zgadzam się z Tobą VW jak dla mnie jest samochodem bez wyrazu, ale była mowa o bezawaryjności a w tym porównaniu na pewno wypada lepiej niż tzw "Francuzy" ;)
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

08 Kwi 2009, 16:32

koczas napisał(a):Biedne można różnie pojmować. Nie mówie, że wszyscy tam chodzą na boso bo nie mają kasy ale tak jak jest na południu Włoch, to nawet lepiej w Polsce jest chyba a co do Francji to nie ogladasy wiadomosci? Strajki, palenie samochodów, rolnicy w Paryżu blokujący ulice?? To chyba Francja jednak tak przez ciebie wychwalana. Poza tym nic dziwnego, że kupują tam swoje wozy, ja tam byłem, mam rodzine we Francji i wiem, że nie jest wcale tak różowo, a na pewno gorzej niż Niemczech czy Anglii. A określanie Włochów bogatymi to też spore nadużycie, tak tam dobrze, że chcą obalić rząd Berlusconiego a tam rządy zmieniają się bardzo często. Częsta zmiana rządów to chyba nie jest cecha stabilnego bogatego kraju według mnie.

Kolego jak nie masz pojęcia o polityce, społeczności, obyczajach to się nie wypowiadaj! Stopa zycia we Francji jest na bardzo wysokim poziomie.
Palenie, strajki itp są głównie przez imigrantów i leniwą, niezadowoloną młodzież. Zarobki na wysokim poziomie, swawolne i leniwe życie i wiele innych rzeczy można tu wymieniać. Nie jest różowo dla imigrantów, bo są poprostu przeznaczeni do najcięższych prac :lol:
Co do Włoch to na południu jest gorzej niż na północy, ale wszędzie tak jest, że w danym kraju jest jakiś uboższy region. Zobacz np. na wschodnie Niemcy - czy to znaczy, że Niemcy są biednym krajem?
Co do Szwajcarii to nie ma co porównywać kraju gdzie znajduje się 3/4 światowego złota, pieniędzy itd. Tyle Porsche, Ferrari, Bugatti, Maserati itp nie widziałem w żadnym innym kraju :)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Kwi 2009, 20:11

Dobra dobra ale używkE francuską taniej kupisz niż niemiecką a odchylenie w komforcie nie jest zbyt wielkie.Mój prezes ma C5 i mówi że niemcy nie potrafią zrobić czego tak komfortowego.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk