Dylemat Prosze o Dobre Rady

07 Kwi 2009, 17:35

Witam
Mam dylemat miedzy 2 autami :( ^^

1. Audi A3 1.9 Tdi
2. BMW 523i automat i przerobic go na Gaz

Miedzy tymi autami sie zastanawiam i nie wiem czy wziasc :(
Robie na miesiac 1500 km

Mial ktos moze juz Auto na Gaz jak to jest i czy silnik to glugo wyczyma jak kupie auto do 125 tys km oplaca sie gaz tam jeszcze wlozyc ?? bedzie on Wiecej palic gazu ?? i bedzie jakis ubytek Mocy ???

Dziekuje z Gory za Odp
LsK^mp3
Nowicjusz

07 Kwi 2009, 18:55

Zależy gdzie i ile będziesz jeździć bo jak mało to diesla nie opłaci ci się kupować.
Poza tym ja i tak mimo iż mniejsze wziąłbym A3 TDI ponieważ nie stać mnie na utrzymanie takiego BMW.
Mówcie co chcecie ale ona mało palić nie będzie i to jeszcze z automatem...
Silnik mocniejszy ale co z tego jak w Polsce nie ma dróg żeby to wykorzystywać.
stasiowski121

07 Kwi 2009, 19:01

na 1500 km rocznie opłaca się brać diesla , nie lubię zakładać gazu , jeszcze do takich wielkich "luksusowych" fur , w dodatku w automacie .. to trochę bezsensu , nie stać cie na utrzymanie takiego wozu - nie kupuj , możesz sobie tylko problemów narobić

lepiej weź to audi i będziesz zadowolony :wink:
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Kwi 2009, 20:15

tez tak wlasnie myslalem ze z Instalacja moga byc tylko problemy ale koledzy mowia ze nigdy nie mieli problemow a BMW to Ladna Limuzyna :)
Dziekuje za Rade
LsK^mp3
Nowicjusz

07 Kwi 2009, 20:59

marcinx26 napisał(a):na 1500 km rocznie opłaca się brać diesla , nie lubię zakładać gazu , jeszcze do takich wielkich "luksusowych" fur , w dodatku w automacie .. to trochę bezsensu , nie stać cie na utrzymanie takiego wozu - nie kupuj , możesz sobie tylko problemów narobić

lepiej weź to audi i będziesz zadowolony :wink:

Owszem, głupio by wyglądała nowa A8 w benzynie na LPG, ale stare BMW 523i? Co to szkodzi? Właśnie do dużych silników opłaca się wsadzać LPG, bo spali owszem więcej, ale dużo tańszego paliwa. U mnie obecnie LPG po 1.75 zł, a benzyna po 3,82 zł. Spalanie ze 2 litry większe na LPG.
Duże auto to i z butlą nie ma problemu.

Do jakiego auta wsadzisz LPG? Do Seicento?

Ja nie mam marzeń, żeby koniecznie jeździć wypasioną furą, bo głupio bym się czuł podjeżdżając takim autem do roboty i wybrałbym A3, ale niektórzy lubują się w takich brykach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Kwi 2009, 21:21

autor tematu nie napisał jaki rocznik tego BMW , napisał tylko przebieg do 125 tysięcy , więc nie jest to tanie stare auto :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...

08 Kwi 2009, 07:30

marcinx26 napisał(a):autor tematu nie napisał jaki rocznik tego BMW , napisał tylko przebieg do 125 tysięcy , więc nie jest to tanie stare auto :)

Albo jest stare i tanie a przebieg ma 125tyś x 4 ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Kwi 2009, 11:07

523i to e39 bo starszych 523i nie ma po prostu - autor musi sobie odpowiedzieć na pytanie na czym tak naprawdę mu zależy w takim samochodzie, wnoszę że sam do końca nie wie czego od auta oczekuje bo Audi a3 tdi i e39 523i to strasznie duży rozstrzał - z jednej strony wielka limuzyna z dużą benzyna a z drugiej kompakt z dieselkiem ;) troszkę się sprecyzuj
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

08 Kwi 2009, 18:15

Panowie z tych 2 aut wybral bym chetnie E39 od 2000 rok ale boje sie ze nie bedzie mnie stac na uczymanie tego samochodu :(
Wiec pomyslalem o Gazie :)
Ale wiele czytalem o gazie juz i jeden pisze ze bez probelmu jazda a drugi ze tylko same klopoty :(
I wiec zdecydowalem sie na audi A3 TDi od 2000 rok powut taki ze malo pali jest ekonomiczna a jak zaloze gaz to bede musial chyba od 4000 zl raczej liczyc za instalacje.
Wiec nie wiem co mam teraz robic :(
LsK^mp3
Nowicjusz