REKLAMA
Witam! Przeglądałem różne tematy, ale nie znalazłem nic dla siebie.
Mam w tej chwili Saab'a 9-5 z 2006 w kombi i po kolejnej awarii postanowiłem, że to czas na zmianę.
Poszukuję auta dla rodziny 2+2. Zastanawiam się nad kombi, SUVem lub mini vanem. Autem głównie poruszamy się po mieście, ale w lato jeździmy pod namioty, gdzie potrzebujemy bardzo dużo przestrzeni do pakowania. W SAAB'ie już brakowało miejsca w poprzednim sezonie. Samochód nie może być jednak dłuższy od SAAB'a niż paręnaście centymetrów, bo nie wjedzie do garażu. W najbliższe wakacje wybieramy się na objazdową wycieczkę po Bałkanach, stąd też chęć zmiany. Co do budżetu to oczywiście chciałbym wydać jak najmniej, ale myślę, że zorganizowałbym budżet do około 80 tysięcy złotych.
Oprócz wielkości, mam parę dodatkowych wymagań odnośnie auta:
- hak (do przewozu rowerów)
- możliwość zapakowania bagażnika na dach (gdy bagażnik mimo wszystko zawiedzie)
- auto jak najmniej awaryjne (nie chcę martwić się czy dojadę do celu za każdym razem)
- Android Auto (lub podobne)
- czujniki parkowania
- tempomat
- przynajmniej 150KM
- bezpieczny (nie uczestniczyłem jeszcze w wypadku, ale wolę być zabezpieczony)
Jestem niestety dość dużym laikiem jeśli chodzi o auta, stąd moja prośba o pomoc. Jak przeglądałem ogłoszenia w oko rzucił mi się Opel Insignia i Ford Kuga/Espace, ale nie wiem nic np. o awaryjności