Co kupić dla 5osobowej rodziny.80-100tys.

27 Gru 2022, 08:14

Witam. Obecnie poruszam się e91 330d i jeśli chodzi o komfort jazdy kierowcy nie mam zastrzeżeń. Problemem jest mała ilość miejsca dla reszty pasażerów. Dlatego zapadła decyzja że po nowym roku zmieniamy na coś większego. Budżet 80-100 tys max 120. Chciałbym diesla bo auto będzie na rodzinne wyjazdy a na jazdę po bułki mam stara vectre w benie. Rocznik minimum 2015.
Wstępnie myślałem żeby zostać przy marce I może 5gt 530/535d bądź audi a6c7 3.0tdi. Ostatnio wpadło mi też w oko v90. Niby do 120tys jest kilka sztuk ale z diesla wszystko 2l i mam dylemat czy to będzie się jakos toczyć oraz czy te nowe volva to nie chinszczyzna jak to ma miejsce w przypadku ciezowych volvo. Co jeszcze moglibyście polecić?
siapakoski
Obserwowany

27 Gru 2022, 09:15

Masz wątpliwości co do volvo ale do bmw, które od lat jest uosobieniem bardzo drogiego w utrzymaniu śmietnika już nie :D Na poklepanie po plecach w temacie bmw nie masz co liczyć, ten wybór nie ma nic wspólnego z rozsądkiem
Audi już lepiej niż bmw ale również jak coś padnie to nie będzie tanio.
Przy volvo możesz się przymierzyć do v60, to naprawdę przestronne auto na tle konkurencji

Popatrz sobie na peugeota 508
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Gru 2022, 09:41

Jak podoba Ci się gt to czemu nie, fajnie dla roodziy tez sprawdzi się f10, pomimo wieku dalej trzyma ładną linie i się nie starzeje, musisz pamiętać że te nowsze auta, nie zależnie od marki to już auta które nie mają nic wspolnego z długą bezawaryjną jazdą.
V nie jezdziłem ale miałem całkiem niedawno s90, auto duże, nawet powiedziałbym że przesadnie duże, pomimo że chinol tandety nie czuć, trzyma poziom, miałem to właśnie z 2.0d d4 i jedzie ok, bez fajerwerków jak przesiądziesz się z 330d ale naprawde wystarczająco i spalanie nie wysokie, trzyma poziom premium koszta tez są premium. Co na minus dla volvo? Nawet taka głupota jak wymiana klocków musisz jechać do volvo bo standardowe interfejsy niie mają dostępu co w przypadku bmw czy innego populasa dostęp masz z aplikacji z telefonu nawet. Kolejną rzeczą jak np jakiś chip czy wyrzucić fap inne rzeczy możesz zapomnieć w przypadku volvo. Pójdzmy jeszcze w stronę karoserii, części są bardzo drogie, nawet używane, przypuśćmy błotnik używany jest droższy niż nowy do bmw a budowa volvo jest taka że nawet jak mocniej zderzakiem uderzysz np w krawężnik to błotnik się łamie na rancie no i juz nadaje się doo wymiiany, w oogóle każda obszurka rantu kończy się wymianą bo ich forma jest juz nie do odtworzenia tak żeby nie było widać ingerencji. No i trzeba się przyzwyczaić do specyficznego systemu obsługi na tym tablecie ale to w sumie jak w każdym nowoczesnym aucie ale tu jest niepowtarzalnie.
Szkoda że nie szukałeś wcześniej bo sprzedałem too volvo za 21 tys euro 95 tyś przebiegu 2018.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Gru 2022, 10:03

Kao napisał(a):wyrzucić fap

Serio? Moderator?
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Gru 2022, 10:15

To był przykład a nie nakłanianie do czynu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne przekraczanie granic
    Kodeks drogowy mówi jednoznacznie o obowiązku jazdy wyznaczonym torem. Kierowcy jednak notorycznie łamią ten przepis i niebezpiecznie ścinają zakręty, wjeżdżając tym samym na sąsiedni pas ruchu. Zapominają, że im ostrzejszy ...