Auto rodzinne - ekonomiczne, trwałe i do 13k

24 Kwi 2014, 22:41

z moich okolic tylko to z tego co widzę z pug 307 :

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] << nie rozumiem " odpala i jeździ "

[link do oferty na Olx wygasł] << w koncu kombi

Jak najbardziej skłaniam się wśród samochodów które mi zaproponujecie do kombi/sedan, ponieważ jesteśmy młodą rodziną 2+1 :)
Jozek10
Początkujący

Auto: peugeot 306

29 Kwi 2014, 22:12

Ok, a więc mały edit.

Stwierdziłem że jeżeli faktycznie znajdziemy auto o niebo lepsze niż do 10 k to faktycznie bardziej opłaca się dołożyć te 2k, czyli aktualnie szukamy auta do 10 k +/- 2k.

Co do auta to : chciałbym aby było komfortowe a zarazem dla rodziny 2+1

Mogę dodatkowo powiedzieć że szukamy auta w odległości 150-200 km od 26-670.

Tak jak pisałem na zakup mam jeszcze w sumie ok 2 miech, ale chciałbym wszystko załatwić w miarę szybko :) Oczywiście jestem wytrwały i czekam na wasze propozycje :p

Ogółem myślałem o accordzie, zadbanej w full wersji avensis I ( chociaż jest po prostu brzydka ), peugeot odpada ponieważ nasłuchałem się opinii że trzeba kupić w idealnym stanie aby nie stała się skarbonką, może mondeo mk3 ( chociaż czytam tutaj po forum i cały czas ktoś pisze że jest zawsze coś na rzeczy do poprawki/naprawy ). A co możecie powiedzieć o seatach ? Jest jeszcze jakaś marka która wychodzi tanio w użytku ( części itd. ), nie psuje się za często, a zarazem jest przez was polecana ? Oczywiście mówimy o 10k max 12k :)

Super by było ( jak by ktoś rzucił jakąś ciekawą propozycję ) gdyby samochód był by kupiony w Polskim salonie, ponieważ klepnięte 200k przebiegu po cofnięciu go o drugie tyle robi swoje.

Zapomniałem dodać : w planach jest LPG, więc jak by była już założona to super :p
Jozek10
Początkujący

30 Kwi 2014, 07:35

Jozek10 napisał(a):Ogółem myślałem o accordzie, zadbanej w full wersji avensis I ( chociaż jest po prostu brzydka )

Kup Avena1 w benzynie, za 9k kupisz już idealny stan z małym przebiegiem, wizualnie bez polotu ale nie myślisz o mechanikach, naprawach wersjach tylko jeździsz i to oszczędnie.
Na spokojnie przyjmuje lpg, spalanie gazu od 8-10l w wersji 2,0. miasto/trasa. Części sa łatwo dostępne i tanie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Kwi 2014, 12:38

Właśnie też słyszałem dużo o tym avensisie I że dobry itd. noo po prostu nie jest skarbonką bez końca. Tylko jego wygląd i prezentacja w porównaniu do mondeo mk3 czy toledo, leży i to bardzo.
Jozek10
Początkujący

02 Maj 2014, 20:23

Mam zamiar jutro jechać obejrzeć to auto : [link do oferty na Allegro wygasł]

CO myślicie o tym Toledo 1.8 v20 i ogółem o tych samochodach ??
Jozek10
Początkujący

02 Maj 2014, 20:35

Chyba dostał w przód, zobacz na 1 zdjęcie, jaka jest szpara między błotnikiem a maską.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3
    Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...

02 Maj 2014, 20:43

Kurcze faktycznie może być chociaż dużej różnicy nie widzę pomiędzy innymi ale jest lekka.

Czyli odpuścić go na razie ?? Ciężko coś znaleźć w tej cenie :p i to pod sekwencje.
Jozek10
Początkujący

02 Maj 2014, 20:46

Co powiesz na to? Będziesz się wyróżniać na drodze
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

02 Maj 2014, 21:02

Troszkę za duży silnik. Noo i już wolałbym dołożyć 2k do MK3 :) Ogółem wziąłbym jak bym nie miał żony i dziecka, a tutaj już niestety nie mogę popatrzyć za bardzo na "sportowość" w aucie, a bardziej na komfort i oszczędność w naprawach/paliwie.

Dodatkowo Rzeszów to 250 km ode mnie, a staram się tak do 150 max 200 zmieścić ( wiadomo to nie samochód za jakieś ogromne pieniądze aby jechać po 300-400 km aby tylko go przejrzeć )
Jozek10
Początkujący

02 Maj 2014, 21:06

Komfort też jest, co do spalania no wiadomo moc prowokuje i jak przyciśniesz to trochę spali choć i tak do tego co oferuje jest oszczędny. Z Mk3 szukaj 2.5 V6 170KM, jedyny słuszny pod gaz.
Koniu
Forumowicz VIP

02 Maj 2014, 21:10

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tutaj niedaleko w moich okolicach, ale przebieg brutalny i nieprowadzona książeczka od 180k km
Jozek10
Początkujący

02 Maj 2014, 21:16

Wygląda okej, przebieg mały, dla tego silnika to nic. Cena trochę niska, na pierwszym zdjęciu chyba pada cień ale warto się przyjrzeć czy uderzony w ten bok nie był :wink:

EDIT
Stuknięty w tył, kalpa trochę odstaje i nieoryginalny napis MONDEO
Koniu
Forumowicz VIP

02 Maj 2014, 21:19

Super dzięki, jutro z rana zadzwonię i dowiem się więcej :)
Jozek10
Początkujący

02 Maj 2014, 21:26

A co jest zlego w tym przebiegu? Jak na auto tej wielkosci z tego roku przebieg niewielki, oczywiscie na licznikach wielu znajdziesz nizszy, tylko co z tego?
240 tys. i "brutalny" - przy takim podejsciu trudno sie dziwic handlorzom ze spelniaja oczekiwania klientow i poprawiaja ich samopoczucie cofajac licznik o polowe
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

03 Maj 2014, 08:19

Kupując auto które było sprowadzane biorę pod uwagę że już miało ok 100 tyś km cofnięte, więc dla mnie ma ok 340-350 :)
Jozek10
Początkujący