Auto rodzinne

27 Lut 2010, 19:16

mialem punto tylko ze 3 drzwi mowimy oczywiscie o drugiej generacji za te kase tak??? fajnie mi sie punciakiem jezdzilo i jak nie chcesz jezdzic na wyscigi to bez problemu mozesz brac ja mialem 1.2 z gazem tylko musisz uwazac na punta z nauki jazdy bo sporo teraz tego w sprzedazy jest unikaj punt z wlkp bo tutaj do niedawna jezdzily na L-kach
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

27 Lut 2010, 19:38

Do 7500zł powinien znaleść Punto II zaraz z początku produkcji,może być cieżko ale da rade.Ja osobiście moge polecić to autko ale 4dorosłe osoby+bagaż no ciekawie napewno nie będzie i jako auto rodzinne raczej sie nie sprawdzi.Aha i z tego co wiem to Punto II posiada już wspomaganie kierownicy z funkcją city tzn będzie dużym ułatwieniem dla kobiety i podczas parkowania,kierownica chodzi tak lekko że można nawet 1palcem ją obracać.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lut 2010, 19:57

no nie wszystkie posiadaja wspomaganie city ja mialem zwykle wspomaganie a byly tez egzemplarze ze wogole wspomagania nie mialy, no ja bylem puntem w 4 osoby nad morzem i w gorach rewelacji nie bylo ale wszyscy dojechalismy nikt nie wysiadl :razz: ale ja nadal upierałbym sie za czyms w kombi bo kombi=samochod rodzinny, moim nastepnym autem bedzie chyba megane 2 w kombi ale tym chce przejezdzic lato bo to moj pierwszy cabrio chce poczuc wiatr we wlosach :wink:
tower
tower
Początkujący

27 Lut 2010, 20:04

Ja tez lubię cabrio wiatr we włosach i komary w zębach :mrgreen:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

27 Lut 2010, 20:12

no zobaczymy mam pierwszy raz moze nie bedzie tak zle a jak bedzie to sie sprzeda i sie kupi cos innego :mrgreen:
tower
tower
Początkujący

27 Lut 2010, 20:18

tower napisał(a):no nie wszystkie posiadaja wspomaganie city ja mialem zwykle wspomaganie a byly tez egzemplarze ze wogole wspomagania nie mialy, no ja bylem puntem w 4 osoby nad morzem i w gorach rewelacji nie bylo ale wszyscy dojechalismy nikt nie wysiadl :razz:

no wiem wiem ale dopiero od Punta II zaczeło sie wspomaganie city no i masz racje nie we wszystkich jest.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance
    Przyjazny dla środowiska, zrównoważony ekologicznie, nowatorski – oto atrybuty, jakimi musi wyróżniać się zwycięzca w tej kategorii. Najlepsze pod tym względem okazało się BMW 520d EfficientDynamics Edition ...

28 Lut 2010, 10:08

a co sądzicie o renault i citroenach?
marek1992
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 01 04 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Avensis [T25]
Silnik: 1.8 VVTi
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

28 Lut 2010, 10:19

to francuz i elektryka jest do bani :mrgreen:
janow4
Początkujący

28 Lut 2010, 10:48

janow4 napisał(a):to francuz i elektryka jest do bani :mrgreen:

Bzdura, Citoren czy Peugeot za te pieniądze nie będzie miał elektroniki typu multiplex bo ten wprowadzono dopiero w 2000r więc nie powinno być większych problemów niż w reszcie samochodów.
Napisz o jakie konkretnie modele Ci chodzi.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

28 Lut 2010, 11:09

a może francuza nie kupi powyżej 2000r za te pieniądze :mrgree :lol: n:
janow4
Początkujący

28 Lut 2010, 20:19

Za 7,5 tys zł? Saxo lub 106 ale coś innego? wątpię. A zainteresowanego pyta raczej większe samochody więc? w jego kręgu zainteresowań nie kupi żadnego.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

28 Lut 2010, 21:13

marek1992 napisał(a):a co sądzicie o renault i citroenach?
Bardzo dobre, niedoceniane samochody dzięki czemu można wyrwać młody rocznik w niskiej cenie. Odradzane głównie przez ludzi którzy nigdy nie mieli do czynienia z francuskim autem albo kupili używane zajeżdżone padło i się dziwią, że się psuje. W tej cenie dorwiesz bardzo fajne polecane wiele razy na forum Renault Megane. 9 lat przejeździłem samochodem tej marki i polecam każdemu.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Lut 2010, 21:24

Z tego co wiem to Xsara jest też godna zainteresowania.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 21:33

Znajomy posiada właśnie Xsarę I generacji i jest bardzo zadowolony. Jako ciekawostkę powiem, że inny znajomy zrobił "awaryjnym francuzem" (dokładnie Citroenem Berlingo) 400tyś km po czym go sprzedał i auto jeździ do dzisiaj. Teraz ma już pewnie ponad pół miliona.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Lut 2010, 21:38

Znam gościa który na codzień użytkuje Berlingo z przyczepą i auto jest cały czas w trasie bez najmniejszej awarii więc jak widać nie każdy francuz jest awaryjny.
Barol
Awatar użytkownika